webPR Campania ECOTIC "Orase Curate" isi continua traseul la Braila

de N.A.     webPR.ro
Luni, 12 martie 2018, 12:40 Actualitate | Mediu


OC Braila
Foto: ecotic
Orase Curate, campania itineranta ECOTIC, dedicata colectarii echipamentelor electrice si electronice uzate din mediul urban, isi continua traseul in 2018. Dupa 29 de campanii care au informat aproximativ 300.000 de persoane si au dus la colectarea a 50 de tone DEEE (deseuri de echipamente electrice si electronice) in 2017, in perioada 12-30 martie 2018,  campania "Orase Curate" are loc in Braila. 

Asa cum se stie, Romania are obligatia de a atinge o tinta de colectare de 45% a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). In acest context, ECOTIC continua eforturile de constientizare in randul populatiei in vederea predarii DEEE la punctele de colectare specializate.

"Orase Curate" este campania ECOTIC care urmareste acest obiectiv in mediul urban. Alaturi de autoritatile publice si de mediu locale, ECOTIC informeaza locuitorii din zeci de orase din toata tara asupra necesitatii colectarii DEEE si pune la dispozitie puncte de colectare unde aceste deseuri pot fi aduse si predate spre reciclare.

In 2018, campania continua in orasul Braila, cu sprijinul Ministerului Mediului, Primariei Municipiului Braila prin S.U.P.A.G.L. Braila si RER Ecologic Service Braila. Intre 12-30 martie 2018, locuitorii municipiului Braila sunt incurajati sa predea corect spre reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din Braila care va preda un deseu de minim 5kg cumulate la punctul municipal de colectare din cartierul Obor, zona Dinamo, va primi un premiu instant. Programul de colectare este de luni pana vineri, intre orele 9:00 - 10:00 si 17:00 - 19:00.

Pentru ridicarea deseurilor de echipamente electrice si electronice mari si voluminoase, se poate suna la numerele de telefon 0239 615 664 si 0766 300 800. O echipa RER Braila se va deplasa si va ridica DEEE de la domiciliu.

Campania din Braila continua, in anul 2018, programul national "Orase Curate", un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.
Pentru mai multe detalii: www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:


ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 113.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

750 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by