Vladimir Putin a dat asigurari joi ca va lupta contra "zapezii negre", apei nepotabile si "smogului" care-i afecteaza pe rusi din cauza poluarii si a avertizat ca nu exista "niciun loc de refugiu", scrie AFP. citata de News.ro.

"Este dificil sa se vorbeasca despre o viata indelungata si sanatoasa atunci cand, chiar acum, milioane de persoane trebuie sa bea apa care nu corespunde normelor, cand ninge cu zapada neagra, ca la Krasnoiarsk, si cand locuitorii marilor centre industriale nu vad soarele cu saptamanile din cauza fumului", a spus el in discursul anual in Parlament.

"Nu exista niciun loc de refugiu, vreau ca toata lumea sa stie ca nu va mai fi posibila vreo amanare", a subliniat el.

Incepand din 2019, "300 de intreprinderi industriale care un impact negativ important asupra mediului vor trebui sa respecte mediul", a anuntat el, dand asigurari ca a "consolidat deja exigentele ecologice in cazul intreprinderilor in vederea diminuarii deseurilor industriale".

"Incepand din 2021, toate intreprinderile care prezinta un mare risc la adresa mediului trebuie sa o faca", a adaugat el.

Vladimir Putin care, mai putin in cazul unei enorme surprize, urmeaza sa obtina o victorie si al patrulea mandat de sase, pe 18 martie, a anuntat ca 2017 este Anul Ecologiei in Rusia.

2017 s-a incheiat fara vreun rezultat notabil, potrivit ONG-ului Greenpeace si mai multor organizatii ecologiste ruse.

Tara este afectata regulat de accidente industriale, care coloreaza uneori raurile sau provoaca ninsori negre, ca la Krasnoiarsk, un oras industrial din Siberia.

Anumite zone ecologice fragile, precum Lacul Baikal, in Siberia, care face parte din Patrimoniul Umanitatii al UNESCO, se afla de asemenea in pericol.

In august, Vladimir Putin a tras semnalul de alarma, denuntand amploarea poluarii care afecteaza lacul cel mai adanc de pe planeta si cel mai adanc din Eurasia.

viewscnt