Meteorologii au informat luni ca precipitatiile vor continua zilele acestea, pana miercuri, cand ninsoarea va fi inlocuita usor de lapovita si ploaie.

HotNews.roFoto: Hotnews

In perioada luni, 15 ianuarie, ora 20.00, miercuri, ora 20.00, vor avea loc precipitatii sub forma de ninsoare, lapovita si ploaie, polei, intensificari ale vantului si ninsori viscolite la munte.

In cursul noptii de luni spre marti (15/16 ianuarie) si in primele ore ale zilei de marti (16 ianuarie) pe arii relativ extinse in sudul si sud-estul teritoriului va ninge in general slab cantitativ. Pe litoral vor fi posibile si precipitatii mixte si polei.

Din dupa-amiaza zilei de marti (16 ianuarie) precipitatiile vor fi in extindere treptata, incepand cu regiunile vestice si vor cuprinde cea mai mare parte a tarii. La inceput vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat si in lapovita si ploaie, iar cantitatile de apa vor depasi 15¬20 l/mp si izolat 30 l/mp, cu precadere, in zonele de munte si in sud-vest.

Local se va semnala polei in Banat, Crisana, Oltenia, Transilvania, apoi si in Muntenia, Moldova si posibil in Dobrogea.

In zonele de munte temporar vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada, local consistent, in noaptea de marti spre miercuri (16/17 ianuarie) indeosebi in Carpatii Occidentali si in nordul Carpatilor Orientali, iar miercuri (17 ianuarie) mai ales in zona Carpatilor Meridionali.

Vantul se va intensifica in regiunile vestice, unde temporar va atinge viteze de 50¬55 km/h, iar la munte, cu precadere in zona inalta, rafalele vor depasi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

In noaptea de luni spre marti (15/16 ianuarie) vremea se va mentine geroasa in nordul, nord-estul si centrul tarii.

In Bucuresti, va ninge si in prima parte a zilei de marti, potrivit meteorologilor, insa ulterior ninsorile se vor transforma in lapovita si ninsoare.