Un meci de crichet, intre India si Sri Lanka, a fost intrerupt in mod repetat de starea precara de sanatate a jucatorilor celor doua echipe, care "vomitau incontinuu" din pricina nivelului crescut al poluarii din capitala Indiei, relateazaThe Guardian.

Poluarea din New Delhi pune capat unui meci de crichetFoto: Hotnews

Comentatorii au precizat ca acesta a fost primul meci international inregistrat care a fost oprit din cauza smogului toxic care afecteaza mare parte a Indiei de nord. Potrivit sursei citate, poluarea din aer era de 15 ori mai mare decat limitele stabilite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Odata ce smogul s-a intetit, multi jucatori au intrat pe teren purtand masti, menite sa previna inhalarea toxinelor din aer. Dupa nenumarate plangeri, arbitrii au decis amanarea jocului cu 20 de minute pentru a se consulta cu medicii si oficialii.

Desi s-a decis ulterior inceperea meciului, acesta a fost intrerupt de jucatorii echipei din Sri Lanka, care au parasit terenul din cauza dificultatilor de respiratie.

Intreruperile au atras critici din partea fanilor echipei indiene si a presedintelui Comitetului Indian de crichet: "Daca cei 20.000 de fani din tribune nu au intampinat probleme si nici jucatorii echipei indiene, ma intreb de ce echipa din Sri Lanka a starnit o asa de mare agitatie", a declarat CK Khanna.

Gravitatea poluarii din New Delhi este reala si, in decursul lunii trecute, scolile au fost inchise si medicii au declarat stare de urgenta pentru sanatatea publica, nivelul poluarii ajungand de 40 de ori mai mare decat limita de siguranta stabilita de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Acest nivel al poluarii echivaleaza cu a fuma 50 de tigari pe zi.