"Statia de Reciclare" este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de Organizatia ECOTIC in iunie 2016 si dedicata in special mediului rural, dar si celui urban din Romania. Dupa ce a strabatut judetele Iasi, Brasov, Arges si Sibiu, Statia de Reciclare se afla acum in Ploiesti, in perioada 10-14 noiembrie 2017, cu sprijinul Primariei Ploiesti, Rosal Prahova, ASOCIATIA DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARA Prahova si APM Prahova.

Statia de reciclareFoto: ecotic

In anul 2017, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) de 45%. In acest context, Organizatia ECOTIC a lansat, in anul 2016, doua campanii nationale - una dedicata mediului urban (Orase Curate) si una dedicata in mod preponderent mediului rural (Statia de Reciclare) menite sa acopere cat mai bine teritoriul si sa transmita mesajul necesitatii colectarii si reciclarii corecte e DEEE unui public cat mai larg.

Dupa ce a trecut prin localitati din judetele Iasi, Brasov, Arges si Sibiu, precum si prin Campia Turzii si Sectorul 1 al Capitalei, Statia de Reciclare va stationa si in Ploiesti. Pentru incurajarea predarii corecte spre reciclare a electricelor si electronicelor uzate, fiecare locuitor care va aduce la punctul de colectare din fata Esplanadei Centrului Civic din apropierea Parcului Mihai Eminescu minim 5 kg cumulate de astfel de deseuri, va primi un premiu instant si va fi inscris intr-o tombola cu premii atractive.

Programul de functionare al punctului de colectare este zilnic, intre orele 9:00 - 18:00, in perioada campaniei - 10-14 noiembrie 2017.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 600 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 100.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 10 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.