Pe 9 octombrie 2017, "Orase Curate", campania nationala ECOTIC dedicata colectarii electricelor si electronicelor uzate din mediul urban, ia startul, simultan, in Comanesti si Baia Aries. Campania va incuraja locuitorii sa vina si sa predea corect echipamentele electrice si electronice uzate la punctele de colectare locale.

Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu autoritatile si companiile de salubritate locale, continua campania "Orase Curate". Dupa trecerea prin Botosani, Filiasi, Targu Mures, Dorohoi, Braila, Piatra Neamt, Galati, Bragadiru, Motru, Radauti, Timisoara, Ploiesti si Cluj-Napoca, in perioada 9 - 13 octombrie locuitorii din Baia de Aries si in perioada 9 - 21 octombrie cei din Comanesti vor fi informati si incurajati sa devina constienti de problema deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si de necesitatea de a le preda corect spre reciclare.

Astfel, in perioada campaniei, orice locuitor din cele doua orase care va preda un deseu de minim 10 kg cumulate la punctele de colectare locale, va primi un premiu instant.

Programul de functionare al punctelor de colectare si amplasarea acestora sunt disponibile pewww.ecotic.ro.

Campaniile din Iasi si Vaslui continua, in anul 2017, programul national "Orase Curate", un program itinerant al Organizatiei ECOTIC, dedicat colectarii DEEE in mediul urban.

Campanii realizate cu sprijinul Ministerului Mediului.