Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic
Articol webPR

Incep inscrierile in anul II la Scoala Ecoterrienilor

de     Smile Media
Luni, 11 septembrie 2017, 15:41 Actualitate | Mediu

Scoala Ecoterrienilor
Foto: ecotic
Din 11 septembrie 2017, ECOTIC invita scolile intr-un nou parcurs national de constientizare si colectare a electricelor si bateriilor uzate.

In data de 11 septembrie 2017, Organizatia ECOTIC si ECOTIC BAT cu sprijinul Ministerului Mediului dau startul inscrierilor in cea de-a doua editie a campaniei de constientizare si colectare a deseurilor de echipamentele electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA), dedicata scolilor din Romania. "Scoala Ecoterrienilor" isi propune sa duca in scoli mesajul nevoii de a proteja mediul inconjurator, prin participarea activa la colectarea deseurilor.

Campania "Scoala Ecoterrienilor" are mai multe etape si doua tipuri de activitati implicate. In perioada 11 septembrie - 13 octombrie 2017, scolile din Romania sunt invitate sa se inregistreze in campanie, urmand sa primeasca un set de materiale de eco-informare si educatie. Scolile vor putea sa desfasoare activitati de colectare DEEE si DBA, iar copiii vor fi incurajati sa se inscrie intr-un concurs de materiale video originale, realizate chiar de ei, individual sau in echipa, prin care sa demonstreze comportamente responsabile fata de mediul inconjurator.

Ambele tipuri de activitati vor fi monitorizate si premiate, in functie fie de cantitatea colectata de deseuri, fie de punctajul obtinut in urma jurizarii filmuletelor inscrise in competitie.

Activitatile se vor desfasura din momentul primirii seturilor de materiale, pana pe 15 mai 2017. Colectarea deseurilor rezultate (DEEE si DBA) se va face in perioada 15-30 mai 2017, iar jurizarea si premierea se vor face pana la finalul anului scolar, in iunie 2018.

"Anul trecut, 200 de scoli s-au inscris in campania noastra. Ne-am uitat la tipurile de activitati realizate si ne-am dat seama ca e important sa le propunem elevilor activitati atragatoare pentru ei. Vrem sa punem tehnologia la treaba intr-o maniera incitanta, asa ca, in acest an, le propunem celor mici un concurs eco de video-blogging, prin care sa ne arate cum pot fi ei Ecoterrieni pentru o zi. Ca urmare, copiii vor documenta video felul in care considera ei ca e necesar sa protejaze mediul." Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii referitoare la modalitatea de inscriere si regulamentul accesati www.ecotic.ro.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Doar furând meserie, merge. N-ai cum - Loredana Groza, interviu în turneul ADOR

Un interviu luat în miez de noapte, în mașina care ne aducea la București, prin viscol și ceață. O întoarcere în timpul albumului Atitudine. Este momentul reinventării, momentul în care Loredana Groza a realizat că altfel nu se poate. Că totul depinde de ea. compoziția, cântarea, re-creerea. Partea a doua a reportajului de turneu Ador. Prima parte, "Lori din Onești, Ador la Ploiești", poate fi văzută AICI.

466 vizualizari
Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică