Temperaturile vor creste in perioada weekendului si la inceputul saptamanii viitoare, in schimb spre sfarsitul lunii valorile termice vor scadea din nou usor si vor reveni si conditiile de ploaie, potrivit estimarii evolutiei termice a Administratiei nationale de Meteorologie.

zi de varaFoto: USER UPLOADED

In Banat se va ajunge pana la o medie de 35 de grade in data de 27 august. In a doua saptamana de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere usoara pana la valori medii ale maximelor in jurul a 30 de grade. Mediile temperaturilor minime vor marca o crestere si pana la sfarsitul lunii august se vor mentine in jurul a 16 grade. In primele zile ale lunii septembrie, minimele termice vor scadea usor, pana la o medie de 14 grade.

Saptamana viitoare se mentin conditiile pentru ploi slabe, cu probabilitate mai mare in jurul datei de 30 august.

Crisana

Valorile termice diurne vor fi in crestere pana la o medie de 33 de grade in data de 26 august, valoare ce se va mentine si in urmatoarele doua zile, apoi vor marca o scadere pana in ultima zi a intervalului de prognoza, pana la o medie de 29 de grade. Valorile nocturne se vor situa la medii de 11...12 grade, valori ce se vor mentine pana in 24 august, apoi vor marca o crestere spre sfarsitul lunii august pana in jurul a 16 grade. Pana la sfarsitul intervalului de prognoza, temperaturile minime vor fi in scadere, ajungand, in medie, la 14...15 grade.

La sfarsitul saptamanii exista probabilitate de averse slabe,izolate, care fi mai mare in intervalul 29 august - 2 septembrie.

Transilvania

Vremea se va incalzi pana in data de 27 august, cand se va inregistra o medie de 32 de grade. Din 28 august, valorile termice diurne vor marca o scadere treptata pana la sfarsitul intervalului de prognoza, cand mediile se vor situa in jurul a 28 de grade. Temperaturile minime vor pana la o medie de 8 grade in data de 23 august, iar pana in data de 25 august variatiile vor fi nesemnificative. Va

urma o crestere pana la medii nocturne in jurul a 13 grade, in data de 28 august, valoare ce

se va mentine pana la sfarsitul lunii august, apoi minimele termice vor fi in scadere pana la valori medii de 11...12 grade, la sfarsitul celei de a doua saptamani de prognoza. In a doua saptamana se mentin conditiile pentru ploi slabe, iar probabilitatea mai mare de aparitie a acestora va fi dupa data de 30 august.

Maramures

Temperatura aerului va fi in crestere, pana la medii ale valorilor diurne in jurul a 32 de grade in ziua de 27 august. In a doua saptamana temperatura aerului va marca o scadere treptata, ajungand spre sfarsitul intervalului la medii

ale maximelor de 27...28 de grade. Temperaturile minime vor fi in scadere pana in jurul a 10 grade in data de 24 august, apoi va urma o crestere si, pana la sfarsitul intervalului, media valorilor nocturne va fi de 12...14 grade.

Conditii pentru ploi slabe, izolate, vor fi si in a doua jumatatea a intervalului, cu probabilitate mai mare in jurul datei de 31 august.

Moldova

De joi, pana in ziua de 26 august, temperatura aerului va fi in crestere, spre medii ale valorilor diurne in jurul a 31 de grade. Dupa aceasta data, pana la sfarsitul intervalului, maximele termice vor fi in scadere usoara si

treptata pana spre medii de 27...28 de grade.

In ceea ce priveste evolutia temperaturilor minime, acestea vor fi in scadere pana in data de 24 august, de la medii in jurul a 16 grade, la medii de 11...12 grade. Apoi va exista o crestere usoara si treptata pana la medii de 15...16 grade, iar la sfarsitul intervalului va fi din nou o scadere spre medii de 13...14 grade.

Pobabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata si in jurul datei de 31 august.

Dobrogea

Vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat mediile maximelor vor fi de 28...29 de grade. Spre sfarsitul intervalului, temperatura aerului va avea tendinta de scadere usoara pana spre medii ale valorilor diurne de 26...27 de grade.

Minimele termice vor fi in scadere pana in data de 23 august, de la medii in jurul a 19 grade, pana spre 15...16 grade, apoi vor creste din nou, iar media se va situa in

jurul valorii de 18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi din nou in crestere in intervalul 30 august - 2 septembrie.

Muntenia

Vremea se va incalzi usor si treptat de la o zi la alta, astfel incat, spre weekend, media valorilor diurne va fi in jurul a 32 de grade. In ultimele zile media maximelor va cobori sub 30 de grade.

Temperaturile minime vor fi in scadere pana in data de 24 august, de la o medie in

jurul a 17 grade, la o medie de 12...13 grade. Pana spre mijlocul intervalului, temperaturile minime vor fi din nou in crestere pana la medii de 15...16 grade, apoi variatiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi in crestere si in jurul datei de 31 august.

Oltenia

Spre weekend media valorilor diurne va fi de 33...34 de grade. Saptamana viitoare temperatura va avea din nou tendinta de scadere, pana spre o medie de 30 de grade. La mijlocul primei saptamani, media temperaturilor minime va fi de 11...12 grade. Treptat, minimele vor creste usor, spre sfarsitul lunii august media acestora se va situa in jurul valorii de 16 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative.

Conditii de ploaie vor mai fi in intervalul 30 august ¬ 2 septembrie.

La munte

Temperatura aerului va creste usor si treptat dupa ziua de miercuri, iar spre weekend media valorilor diurne se va situa in jurul a 22 de grade. Saptamana viitoare temperaturile maxime vor fi in scadere usoara, pana la o medie in jurul a 18

grade.

Minimele termice vor fi in scadere pana la mijlocul primei saptamani, de la o medie injurul a 11 grade, pana la valori medii de 5...6 grade. Va urma o crestere spre valori medii de 11...12 grade, iar apoi, pana la sfarsitul intervalului, o scadere spre minime, in medie, de 8...9 grade.

Conditii de ploaie vor fi si in a doua saptamana, cu probabilitate mai mare in intervalul 31 august ¬ 2 septembrie.