Uniunea Europeana si China vor sustine acordul de la Paris privind climatul, in cadrul unui summit care va avea loc la sfarsitul saptamanii la Bruxelles, indiferent care va fi decizia presedintelui american Donald Trump, a declarat miercuri un inalt oficial european, citat de AFP.

"Vom publica o declaratie comuna privind schimbarile climatice, in care UE si China, in calitate de principali emitatori de Co2, vor afirma ca vor pune in practica acordul", a precizat acest oficial, care a cerut protectia anonimatului.

UE si China se vor reuni joi seara si vineri in capitala belgiana cu obiectivul de a strange legaturile in fata incertitudinilor starnite de presedintele Trump, in special in ce priveste climatul.

Mai multe ziare americane au anuntat intentia acestuia de a se retrage din acordul de la Paris, iar presedintele american a anuntat miercuri, intr-un tweet, ca va lua o decizie "in zilele urmatoare".

Retragerea SUA ar fi o lovitura dura pentru lupta impotriva schimbarilor climatice, la doar un an si jumatate dupa euforia creata de adoptarea in decembrie 2015 a acordului de la Paris.