Datorita temperaturilor scazute si absentei precipitatiilor, nu exista pericol imediat de inundatii pe raul Bistrita, anunta Agentia Nationala Apele Romane (ANAR). Gheata este in usoara diminuare pe raurile din bazinele Viseu, Iza, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega si Timis, dar se mentine fara modificari importante pe celelalte rauri din sudul si estul tarii.

Pe unele sectoare ale raului Bistrita, se mentin aglomerarile de gheturi, cu grosimi de 2 pana la 6 metri. "La aceasta ora, nu mai exista pericolul unor blocaje in albiile minore ale raului Bistrita si afluenti, produse de aglomerarile de gheturi. S-a asigurat scurgerea libera a apei in albie, printre gheturi", informeaza Agentia intr-un comunicat.

Muncitorii de la Apele Romane au reusit sa distruga blocurile de ghetata folosind material explozibil. "Este a treia interventie cu material exploziv, efectuata in ultimele zile pentru detonarea ghetii", se mai arata in comunicat.

Gheata se topeste incet

Potrivit ANAR, gheata este in usoara diminuare pe raurile din bazinele Viseu, Iza, Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Mures, Bega si Timis, dar se mentine fara modificari importante pe celelalte rauri din sudul si estul tarii, informeaza Agentia Nationala Apele Romane. Deocamdata, nu exista riscuri

Predomina podul de gheata pe raurile din bazinele superioare ale Muresului si Oltului si pe afluentii Siretului si Prutului. Din cauza podurilor de gheata existente, nivelurile si debitele raurilor vor fi oscilante, dar nu prezinta riscuri de producere a viiturilor, intrucat temperaturile nu vor fi foarte ridicate si nici nu sunt prognozate caderi de precipitatii in urmatoarele zile.