Statia de Reciclare este o campanie de informare si colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), lansata de ECOTIC in iunie 2016 si dedicata mediului rural din Romania. Brasov a fost cel de-al doilea judet strabatut de Caravana ECOTIC, cu ajutorul Institutiei Prefectului Judetul Brasov, Agentiei pentru Protectia Mediului Brasov si DEDEMAN. In campanie au fost colectate 14 tone DEEE din cele 15 localitati implicate.

Caravana Ecotic in Brasov 2016Foto: ecotic

Locuitorii din localitatile brasovene, au fost incurajati sa predea corect spre reciclare echipamentele electrice si electronice vechi, putand participa totodata la o tombola cu premii atractive.

Traseul Statiei de Reciclare a fost urmatorul: Moieciu, Bran, Zarnesti, Vulcan, Cristian (prima etapa), Ghimbav, Dumbravita, Bod, Harman si Sanpetru (a doua etapa), Sacele, Tarlungeni, Budila, Teliu si Prejmer (a treia etapa).

In total, locuitorii din judetul Brasov au predat 14 tone de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Campania "Statia de Reciclare" face parte din strategia ECOTIC de accelerare a informarii publicului general si de colectare a echipamentelor electrice si electronice uzate (DEEE) in contextul in care, incepand din anul 2016, Romania are o tinta nationala obligatorie de colectare DEEE de minim 40%.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.