Ajunsa la cea de-a VIII-a editie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un concurs anual de traditie, organizat de ECOTIC si dedicat initiativelor de protectie a mediului si conservare a resurselor planetei. 98 de proiecte au fost inscrise in editia din acest an, cele mai multe din istoria concursului.

Organizat inca din anul 2009, concursul isi propune sa aduca in fata publicului larg initiative cat mai diverse de responsabilitate eco-sociala din Romania. Un numar record de proiecte au fost inscrise in acest an pe www.premiilepentrumediucurat.ro, 98 de proiecte venind din intreaga tara, pentru toate cele patru categorii de concurs: Companii, Institutii de invatamant, Institutii publice si ONG-uri.

"Ne bucuram sa constatam ca proiectele de mediu si CSR devin tot mai numeroase de la an la an. Aceasta demonstreaza cresterea preocuparilor romanilor pentru asigurarea unui mediu curat si pentru economisirea resurselor", a declarat Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.

Concursul a fost deschis proiectelor dedicate protectiei mediului, conservarii resurselor planetei si preventiei risipei acestora, desfasurate incepand din octombrie 2015.

ECOTIC felicita pe toti cei care au inscris proiecte in concurs si care dovedesc o noua atitudine proactiva fata de mediul inconjurator. Castigatorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat 2016 sunt urmatorii:

Marele Premiu pentru Institutii Publice: Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 6, Bucuresti

Proiect castigator: Magazinul caritabil Socialxchange

Marele Premiu pentru ONG: Asociatia Semper Musica Filiala Tecuci

Proiect castigator: Instalarea primelor containere de donatii haine din Judetul Galati

Marele Premiu pentru Institutii de Invatamant: Scoala Gimnaziala Nucet din Dambovita

Proiect castigator: Biodiversitatea inseamna viata!

Marele Premiu pentru Companii: Studioplot

Proiect castigator: Tubatect

Premiile au fost decernate in cadrul unui eveniment festiv, ce a avut loc vineri, 9 decembrie 2016, la Hotel Intercontinental, Bucuresti.

Pentru mai multe detalii, www.premiilepentrumediucurat.ro si www.ecotic.ro.