​Azi, 11 octombrie 2016, Ecotic si Ecotic Bat dau startul inscrierilor intr-o noua campanie de constientizare si colectare a deseurilor de echipamentele electrice si electronice (DEEE) si a deseurilor de baterii si acumulatori (DBA), dedicata scolilor din Romania. "Scoala Ecoterrienilor" isi propune sa duca in scoli mesajul importantei protectiei mediului inconjurator, prin participarea activa la colectarea deseurilor.

Scoala EcoterrienilorFoto: ecotic

Campania "Scoala Ecoterrienilor" are mai multe etape si mai multe tipuri de activitati implicate. In perioada 11 octombrie - 11 noiembrie 2016, scolile din Romania sunt invitate sa se inregistreze in campanie, urmand sa primeasca materiale de eco-informare si educatie (postere, materiale dedicate elevilor, recipiente de colectare). Cu ajutorul acestora, scolile vor putea sa desfasoare activitati de colectare DEEE si DBA, precum si activitati de eco-educatie si initiative de grija si protectie a mediului, precum: ecologizari, plantari, creatie eco (eseuri, colaje, foto-video).

Ambele tipuri de activitati vor fi monitorizate si premiate, in functie fie de cantitatea colectata de deseuri, fie de punctajul obtinut in urma jurizarii activitatilor efectuate.

Activitatile se vor desfasura din momentul primirii materialelor, pana in luna aprilie 2017. Rezultatele si raportarile vor putea fi trimise pana in luna mai, iar jurizarea si premierea se vor face pana la finalul anului scolar, in iunie 2017.

"Dorinta noastra este sa contribuim la schimbarea mentalitatilor si obiceiurilor de la scoala si de acasa in privinta protectiei mediului inconjurator si economisirii resurselor. Le propunem copiilor sa devina Ecoterrieni, adica factori de schimbare conectati la natura si la nevoile acesteia." - Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii referitoare la modalitatile de inscriere si regulament, www.ecotic.ro.