Pe 14 iunie 2016 a luat startul Statia de Reciclare, campanie semnata de Organizatia ECOTIC, in parteneriat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara pentru Salubritate Iasi (ADIS) si Agentia pentru Protectia Mediului Iasi. Pe parcursul a trei etape, Statia de Reciclare a strabatut satele judetului Iasi, reusind sa-si atinga obiectivele: informarea locuitorilor din mediul rural asupra importantei colectarii si reciclarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), precum si colectarea efectiva a 15 tone de deseuri.

Statia de Reciclare din judetul IasiFoto: ecotic

Pe parcursul a trei etape, Caravana Ecotic a strabatut judetul Iasi, stationand in urmatoarele localitati: Ciurea, Miroslava, Scanteia, Mogosesti, Voinesti, Tomesti, Holboca, Popricani, Vladeni, Sipote, Tutora, Mironeasa, Harmanesti, A.I.Cuza, Ciohorani.

Comunitatile s-au implicat activ in colectarea si reciclarea deseurilor de tip DEEE, Caravana Ecotic fiind vizitata de 11.575 de persoane. Participantii care au predat minim 5 kg cumulate de DEEE au participat la o tombola cu premii inspirate: o motocoasa, doua incubatoare de oua si trei truse cu diferite scule au fost oferite in fiecare dintre localitatile vizitate in cadrul campaniei.

Din judetul Iasi, Statia de Reciclare porneste spre mediul rural din judetul Brasov, unde va porni o noua campanie de informare si colectare DEEE.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro.