Compania rusa Kaspersky Lab anunta deschiderea primului sau centru de cercetare si dezvoltare din Europa, in Irlanda, la Dublin. Orasul a fost ales tinand cont de faima sa de hub tehnologic european, care ofera acces la personal IT inalt calificat si la o retea de companii celebre din domeniul tehnologiei.

Logo KasperskyFoto: YouTube

Investitia initiala a companiei in biroul din Dublin este de aproximativ 5 milioane de dolari. Noul centru de cercetare si dezvoltare va crea 50 de noi locuri de munca in urmatorii trei ani. Biroul va fi axat pe dezvoltarea analizei datelor si a tehnologiilor de machine learning pentru portofoliul de solutii adresate companiilor mari. Echipa va avea in responsabilitate componentele centrale ale noilor solutii Kaspersky Lab, centrate pe detectia atacurilor cu tinta predefinita si investigatii.

Echipa de cercetare din Irlanda va fi condusa de Keith Waters, Head of Engineering. Keith este absolvent al University College Dublin, fiind licentiat in informatica. Are o experienta de peste 15 ani in crearea de produse bazate pe analiza “big data”, pentru companii mari, si livrarea solutiilor catre clientii globali.

Kaspersky Lab are peste 3.000 de angajati isi va creste cu 400 efectivele in acest an.