"Pasarile au fost observate in cursul uneia din iesirile pe teren din cadrul Expeditiei Nationale a Societatii Ornitologice Romane (SOR). Pentru ca pasarile se sperie usor de oameni, ornitologii folosesc la observatii binocluri si lunete cu putere ridicata de focalizare. Singurul care a avut un aparat foto profesionist si a reusit sa fotografieze flamingo, a fost Florin Stavarache. Restul ornitologilor s-au multumit si cu fotografii pe telefonul mobil, prin obiectivul lunetelor. Specia are raspandire in Europa, Africa si respectiv Asia. In Europa are o distributie larga, predominant in bazinul Mediteranei. In Romania, specia este o specie cu aparitie foarte rara in special pe coastele Marii Negre sau in Delta Dunarii, respectiv sistemul lagunar, dar fara a prezenta o populatie cuibaritoare", se arata intr-un comunicat SOR.
Pasarile flamingo prefera habitatele cu intindere mare de apa de adancime redusa, respectiv 30-50 cm, unde cauta hrana in mal cu ajutorul ciocului.
"Acestea se hranesc in special cu nevertebrate de toate genurile pe care le filtreaza cu ciocul din malul de pe fundul lacurilor. Culoarea roz o capata datorita cantitatii mari de carotenoizi pe care o obtine din consumul crustaceilor capturati pe fundul lacurilor cu apa salmastra. Lungimea corpului este de 120-145 cm, iar anvergura aripilor este de 140-165 cm, cu o masa corporala de 2,1-4,1 kg. SOR organizeaza inca de la infiintare, din 1990, tabere ornitologice si expeditii in Delta Dunarii. Anul acesta, actiunea a avut loc in perioada 12-24 august, in doua locatii - la Maliuc si la Vadu. Actiunea este organizata de profesorul Eugen Petrescu si finantata din fondurile SOR, dar beneficiaza si de sponsorizari", se mai rata in comunicatul SOR.


Foto: Florin Stavarache
Daca puteau face ceva, de ce nu au facut deja?
E de mirare ca mai exista oameni care... gandesc asa cum se presupune ca o faci tu!
lucrarile s-au sistat de cativa ani buni. Tu ai alte informatii ?
Și nu o să vezi pescăruși în orice oraș, ci în alea cu rîuri sau lacuri unde au pește la discreție.
La fel pentru rațe și lebede, care pasc la vegetație acvatică de rup.
Valabil 100% pentru București, unde. departe de a nu găsi hrană, respectivele păsări se înmulțesc și prosperă.