Joi, 2 iunie 2016, a avut loc conferinta de final a proiectului Caravana ECOTIC. Pornit in noiembrie 2014, proiectul Caravana ECOTIC este unul dintre cele mai ample proiecte de constientizare in domeniul colectarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), co-finantat prin programul Life+ al Uniunii Europene. Evenimentul oficial de incheiere a avut loc pe 2 iunie 2016, la Gradina Verona - Carturesti.

Caravana Ecotic 2016Foto: webPR.ro

Evenimentul a marcat, un final de etapa si un nou inceput. "Caravana merge mai departe!" a fost mesajul pe care l-a transmis Organizatia ECOTIC, caci rezultatele foarte bune obtinute in cadrul proiectului si solicitarile continue venite din tara pentru vizite ale Caravanei ECOTIC indreptatesc expozitia itineranta de echipamente electrice si electronice sa mearga mai departe.

In cadrul evenimentului au fost prezentate, concret, rezultatele conturate ale proiectului. Iata, pe scurt, cele mai importante cifre:

  • 150 000 vizitatori
  • 85 000 elevi participanti
  • Peste 7 000 DEEE colectate
  • 206 scoli vizitate

In cadrul evenimentului a fost organizat si un atelier de reciclare, la care au participat 30 de elevi ai Scolii Nicolae Labis din Bucuresti. Alaturi de Ecoterrian, copiii au aratat cum se pot transforma creativ cateva deseuri de echipamente electrice si electronice. Soricei, regi, ba chiar si Dumbo electric au facut deliciul participantilor la eveniment, in cadrul unei expozitii inedite oferite de micutii activisti.

"Cand am dat startul Caravanei ECOTIC aveam, desigur, stabilite niste obiective. Aveam preocupari pentru ca ni se pareau tinte curajoase, tinand seama de gradul scazut de constientizare in randul populatiei in legatura cu deseurile de echipamente electrice si electronice. Finalul proiectului ne arata tinte depasite. Un singur exemplu: ne propuseseram sa ajungem in 150 de scoli pana la finalul proiectului. Pana azi, Caravana ECOTIC a vizitat 206 scoli si, dupa cum ati vazut, va continua si in alte zone ale tarii!" Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Pentru mai multe detalii, www.ecotic.ro si www.caravanaecotic.ro.