Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, editia 2015, si-a premiat castigatorii in cadrul evenimentului anual organizat in 11 decembrie la Grand Hotel Marriott. Dintre cele 87 de proiecte inscrise, patru au fost desemnate castigatoare la cele patru categorii ale concursului: Companii, ONG, Institutii publice si Institutii de invatamant. Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat este un eveniment de traditie al ECOTIC, menit sa popularizeze initiativele semnificative dedicate mediului, protejarii acestuia si conservarii resurselor planetei.

Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat, 2015Foto: ecotic

Editia a VII-a a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat si-a desemnat castigatorii in cadrul competitiei anuale, devenita deja o traditie pentru ECOTIC si partenerii sai. Gala s-a nascut din nevoia de a aduce la rampa proiectele si initiativele romanesti dedicate mediului.

De-a lungul celor sapte editii, numarul proiectelor inscrise si al organizatiilor interesate a crescut vizibil. La aceasta editie au fost inscrise 87 de proiecte, cele mai multe incrise intr-o editie de pana acum. Dedicate reciclarii, ecologizarii, ingrijirii naturii sau constientizarii, toate proiectele au demonstrat ca spiritul civic si atitudinea pro-mediu se pot cultiva si incuraja spre a fi puse, intr-un final, in slujba comunitatii.

ECOTIC felicita toate initiativele jurizate si anunta cu placere castigatorii celor patru categorii ale Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat:

Marele Premiu pentru Institutii Publice: Agentia pentru Protectia Mediului Prahova

Proiect castigator: Proiect-concurs de educatie ecologica pentru elevii prahoveni "GANDESTE VERDE, GANDESTE CURAT!"

Marele Premiu pentru ONG: Asociatia Greenitiative

Proiect castigator: Platforma "Scoli verzi - advocacy, eco educatie si sustinere pentru scoli sustenabile"

Marele Premiu pentru Institutii de Invatamant: Scoala Gimnaziala Nr. 1 Bistrita

Proiect castigator: "ECOeficient"

Marele Premiu pentru Companii: PROCREDIT BANK SA

Proiect castigator: "CREDITUL ProEco"

Juriul Galei 2015 a fost format din: Raluca Ouriaghli - Ateliere Fara Frontiere, Iulia Sirgher - InfoCons, Raluca Costache - Green Report, Simona R. Marcusohn - Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Adina Magsi - Alucro, Dragos Calugaru - ECOTIC.

"Suntem bucurosi ca numarul si diversitatea proiectelor inscrise in competitia Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat cresc de la an la an. Acest lucru denota implicit faptul ca romanii devin tot mai preocupati de asigurarea unui mediu inconjurator sanatos si a unei dezvoltari bazate pe un mod de viata sustenabil", a declarat Valentin Negoita - Presedinte ECOTIC.

ECOTIC multumeste tuturor participantilor si partenerilor pentru implicarea intr-un eveniment care celebreaza, in prag de sarbatori, grija si responsabilitatea fata de ceea ce, pana la urma, face totul posibil: mediul inconjurator.

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat - editia 2015 face parte din proiectul Caravana ECOTIC, proiect co-finantat prin Programul Life+ al Uniunii Europene.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 500 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 70.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 9 ani de activitate. Consultanta prompta si specializata oferita producatorilor de echipamente electrice, baterii si acumulatori, este un element definitoriu al ECOTIC. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, pe pagina de Facebook dedicata Organizatiei ECOTIC, precum si pe pagina LinkedIn a Organizatiei ECOTIC.