Un impozant elefant in varsta de peste 50 de ani, considerat o "comoara nationala" in Zimbabwe, a fost ucis de un vanator german, o vanatoare care intervine la doar trei luni dupa moartea emblematicului leu Cecil, scrie AFP.

Elefant ucis in ZimbabweFoto: Captura YouTube

"Pot confirma ca acest elefant, care avea peste 50 de ani, a fost ucis in afara parcului national Gonarezhu de un turist german", a declarat presedintele asociatiei operatorilor de safari din Zimbabwe, Emmanuel Fundira.

Acesta era "atat de impozant incat coltii aproape atingeau solul", a adaugat el.

"Nu am vazut niciodata un animal atat de impresionant. Ca si emblematicul leu Cecil, era o comoara nationala care ar fi trebuit protejata si nu ucisa. Trebuie sa ne disciplinam si sa consideram aceste animale emblematice drept sfinte", a adaugat el.

Elefantul a fost ucis intr-o rezervatie privata situata in vecinatatea parcului national Gonarezhu, in apropiere de granita cu Africa de Sud.

Cu trei luni in urma, moartea in Zimbabwe a leului Cecil, remarcabil prin coama sa neagra, a provocat un scandal international.

Leul a fost lovit de o sageata trasa de un dentist american, Walter Palmer, in data de 1 iulie, in apropiere de parcul national Hwange, in vestul Zimbabwe.

Americanul detinea un permis de vanatoare in regula, pentru care platise 55.000 de dolari, dar proprietarul terenului pe care a avut loc vanatoarea nu avea dreptul sa propuna uciderea unui leu pe acel teren, deoarece nu ii fusese atribuita nicio cota.

Zimbabwe se confrunta cu un adevarat falgel al braconajului, care vizeaza in principal rinocerii si elefantii. In octombrie, 26 de elefanti au fost gasiti otraviti cu cianura in diferite parcuri din tarile Africii de est.