O fundatie intentioneaza sa cumpere 100.000 de hectare de padure din Romania pentru a crea una dintre cele mai mari importante europene, in care si-ar putea gasi adapostul pradatori precum ursii si lupii, scrie cotidianul The Scotsman.

"Carpatii romanesti reprezinta unele dintre cele mai salbatice locuri din Europa. Sunt carnivori mari aici si exista o biodiversitate imensa", spune directorul executiv al fundatiei Conservation Carpathia, Christoph Promberger, care adauga insa ca acest areal se afla acum sub o presiune enorma.

In incercarea de a proteja aceasta biodiversitate, Conservation Carpathia a inceput sa cumpere teren cu bani primit cu titlul de donatii. Infiintata in 2009, ONG-ul a achizitionat deja 16.000 de hectare si intentioneaza sa ajunga la 100.000 de hectare in urmatorii ani.

Cotidianul citat afirma ca proiectul beneficiaza si de sprijinul printului Charles, dar Fundatia Printul de Wales Romania a precizat, intr-un mesaj postat pe contul de Facebook, ca "nu este implicata in achizitia a 100.000 de hectare de padure in Romania si nu patroneaza Fundatia Conservation Carpathia".

"Alteta Sa Regala sustine in continuare protejarea patrimoniului natural unic din Romania, prin intermediul Fundatiei sale lansate in timpul vizitei din luna iunie a acestui an", se arata in acest mesaj.

Articolul a fost initial publicat, in presa din Romania, de Economica.net.