webPR: ECOTIC a organizat un seminar dedicat ONG-urilor

de     webPR.ro
Luni, 22 iunie 2015, 18:52 Actualitate | Mediu

Seminar Ecotic dedicat ONG-urilor
Foto: webPR.ro
Prin instrumentul LIFE, Uniunea Europeana pune la dispozitia Romaniei fonduri de peste 36 milioane euro pentru proiecte de mediu. ECOTIC a sustinut azi, la Teatrul Masca din Bucuresti, un seminar de informare si schimb de experienta cu ONG-urile interesate de practicile cele mai eficiente de accesare a fondurilor pentru dezvoltarea de proiecte dedicate mediului - "Caravana ECOTIC. Cum dezvoltam proiecte pentru accesarea fondurilor europene".

Caravana ECOTIC, proiect co-finantat prin instrumentul LIFE al Uniunii Europene, este o referinta in activitatea ECOTIC din mai multe puncte de vedere. Este, inainte de toate, un proiect integrat dedicat mediului, prin componentele sale de informare, colectare, reciclare si constientizare. In acelasi timp, este un proiect care a luat in calcul atingerea publicurilor celor mai relevante: copii, public potential educator (parinti, invatatori, profesori), autoritati publice si de mediu, operatori de salubritate.

Amploarea proiectului, care a pornit in 2014 si se va finaliza in 2016, cu obiective de acoperire nationala si atingere a unor tinte record de expunere - 80000 de elevi, , 30 de orase mari (piete publice pentru publicul larg) - face din Caravana ECOTIC un exemplu de bune practici in construirea si derularea unui proiect finantat cu fonduri europene.

De aceea, ECOTIC a invitat reprezentanti ai ONG-urilor interesate de accesarea acestui instrument de finantare sa participe la seminarul organizat la Teatrul Masca azi, de la orele 11.00. Presedintele ECOTIC, Valentin Negoita, alaturi de managerii de proiect Emanuela Stan si Claudia Nicolae au facut  clare nu numai beneficiile ce rezulta dintr-un astfel de demers, ci au invita reprezentantii ONG-urilor sa impartaseasca propriile experiente, intr-o incercare de a da avant acestui sector care genereaza multe idei minunate ce pot servi, acum si in viitor, mediului.

ONG-urile prezente la acest seminar au fost: CCDG, Asociatia Lumea ca Lumea, REC Romania, Asociatia Green Area, Info Cons - A.N.P.C.P.P.S, Societatea Meteorologica Romana, ANCE si A.P.D.E.T.I.C.

Despre ECOTIC:

ECOTIC inseamna 9 ani de experienta in colectarea si reciclarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE). Reprezentand peste 400 de producatori EEE, gestionand peste 10.000 de tone de deseuri in peste 3000 de puncte de colectare DBA si peste 500 de puncte de colectare DEEE, ECOTIC ramane fidel misiunii sale de a educa si de a crea constientizare, in paralel cu dezvoltarea infrastructurii necesare unei Romanii curate si protejate.

[P] Afla cum poti sa-ti imbunatatesti aerul din locuinta

Stiati ca umiditatea mare poate provoca probleme de respiratie si de adaptare la temperaturi mari?

360 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică