Un urs negru a fost reperat in statul american Indiana, pentru prima data in peste 140 ani, au anuntat marti oficiali din cadrul serviciilor de protejare a faunei salbatice, citati de Reuters.

Urme de labe si fecale au fost gasite in nord-vestul statului Indiana, fiind facute de un exemplar tanar mascul, care probabil a venit din statul Michigan in ultima saptamana, a precizat Departamentul de Resurse Naturale (DNR) din Indiana.

"Este destul de neobisnuit si incitant pentru un urs negru de pe malul lacului Michigan sa ajunga atata de departe in sud", a declarat Mitch Marcus din cadrul DNR.

Este prima dovada a prezentei unui urs salbatic in Indiana din 1871, a precizat DNR, adaugand nu s-a creat panica din cauza vizitatorului neasteptat.

Gramada de fecale a fost gasita intr-o alee la nord de South Bend iar amprenta labei au fost gasita in comitatul LaPorte, la aproximativ 110 km sud-est de Chicago.

Ursii negri tineri pleaca primavara in cautarea de noi teritorii unde sa se stabileasca, mai arata DNR.

Ursii negri, candva specie indigena din Indiana, sunt acum considerati in regiune un mamifer exotic si protejati in conformitate cu legislatia din Indiana.

"Indiana nu are o populatie reproducatoare de ursi negri, si ne asteptam ca acesta sa se intoarca in cele din urma de nord", a mai declarat Marcus.