Liderii tarilor puternic industrializate (G7) au stabilit o serie de masuri pentru combaterea schimbarilor climatice, cu ocazia summitului desfasurat in landul german Bavaria, informeaza site-ul agentiei DPA, citat de Mediafax.

Liderii G7 s-au angajat in favoarea eliminarii combustibililor fosili pana la sfarsitul secolului XXI si pentru stabilirea unei limite a incalzirii globale cu cel mult 2 grade Celsius.

"Suntem constienti de necesitatea de a elimina emisiile de CO2 din industria globala", a declarat cancelarul Germaniei, Angela Merkel, precizand ca statele puternic industrializate (G7) sunt favorabile reducerii emisiilor poluante cu 40-70 la suta pana in 2050, asa cum recomanda expertii Natiunilor Unite.

"Nicio tara nu a formulat obiectii", a declarat Merkel, referindu-se la liderii G7 - Germania, SUA, Canada, Marea Britanie, Franta, Italia si Japonia.

"Este vorba de o revenire binevenita la un rol de coordonare internationala privind contracararea schimbarilor climatice", a comentat Christoph Schott, reprezentantul grupului ecologic Avaaz.