Un razboi al cuvintelor, si al hartilor, a izbucnit pe platforma de microblogging Twitter intre Canada si Rusia, dupa ce diplomatii canadieni au postat o harta pentru a-i ajuta pe soldatii rusi care continua sa se "rataceasca in Ucraina", noteaza The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Oficialii rusi au raspuns mesajului ironic transmis de colegii canadieni cu propria lor harta, in care disputata regiune Crimeea este marcata clar ca teritoriu rusesc.

Schimbul pasiv-agresiv de pe platforma de social media i-a amuzat pe utilizatorii Twitter care acum asteapta replica diplomatilor canadieni.

Peste 30.000 de utilizatori au distribuit harta canadiana, unul dintre ei descriind ironic miscarea drept "cel mai agresiv act canadian de la 1812 incoace". Deocamdata, raspunsul Rusiei a fost distribuit doar de 1.242 de utilizatori.

Delegatia Canadei la NATO a postat miercuri pe Twitter un mesaj ironic la adresa Rusiei, dupa ce autoritatile ucrainene au capturat mai multi militari rusi care pretindeau ca s-au ratacit accidental pe teritoriul Ucrainei. "Geografia poate fi dificila. Iata un ghid pentru soldatii rusi care se tot ratacesc si intra din greseala in Ucraina", au scris canadienii pe Twitter, postind o harta marcata cu "Russia" in rosu si "Not Russia" in albastru.