Unul dintre co-fondatorii Greenpeace a afirmat, in fata congresmenilor americani, ca nu exista nicio dovada ca omul contribuie la schimbarile climatice, scrie Fox News. Acesta a adaugat ca a parasit Greenpeace in momentul in care a constatat ca organizatia s-a orientat catre stanga politica.

Patrick Moore, un ecologist canadian si consultat de afaceri care a fost membru al Greenpeace in perioada 1971-86, a declarat, in fata membrilor comisiei Senatului american pentru Mediu ca astfel de grupari folosesc modele eronate si tactici de inducere a fricii pentru a promova ideea ca omul genereaza incalzirea planetei.

"Nu exista nicio dovada stiintifica potrivit careia emisiile de dioxid de carbon (CO2) generate de om sunt cauza dominanta a incalzirii minore a atmosferei Pamantului in ultimii 100 de ani", a spus acesta.

Chiar daca admite ca planeta se incalzeste, acest lucru nu va reprezenta o calamitate pentru oameni, pe care ii descrie drept "specii subtropicale".

Scepticii incalzirii climatice afirma ca nu exista nicio dovada ca Pamantul se incalzeste. Un raport ONU publicat in septembrie arata ca temperaturile de la suprafata globului nu au crescut in ultimii 15 ani, dar cei mai multi oameni de stiinta spun ca este vorba de o pauza generata de o serie de factori.

Moore a precizat ca a parasit Greenpeace in anii 1980 deoarece a considerat ca organizatia a devenit mai interesata de politica decat de stiinta.

"Dupa 15 ani in conducere, a trebuit sa plec deoarece Greenpeace s-a orientat brusc catre stanga politica si a inceput sa adopte politici pe care nu puteam accepta din perspectiva politica", a spus el. Schimbarea climatica nu era un subiect cand am parasit Greenpeace dar acum este cu siguranta", a explicat el.