Articol webPR

Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat 2013 si-a desemnat castigatorii

de     HotNews.ro
Vineri, 13 decembrie 2013, 15:51 Actualitate | Mediu


DSC_5242
Foto: Eco-Tic
A cincea editie a Galei Premiilor Pentru un Mediu Curat, organizata de ECOTIC, ALUCRO, Asociatia pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews,   si-a premiat castigatorii joi 12 decembrie in prezenta autoritatilor de mediu, a producatorilor  de echipamente electrice si electronice, a companiilor de reciclare si a ONG-urilor de mediu.

Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat reprezintă un eveniment de traditie care urmareste promovarea initiativelor si programelor dedicate protecției mediului. Astfel, organizatorii premiază în fiecare an cele mai bune proiecte și exemple de bune practici destinate îmbunătățirii condițiilor de mediu în cadrul comunităților locale, precum și programele de responsabilizare socială dezvoltate de companii, instituții publice și organizații non-guvernamentale.

Editia din acest an a Galei a reunit un numar record de proiecte (47) destinate protectiei mediului si reutilizarii resurselor  inscrise de companii, institutii de invatamant si organizatii non-guvernamentale.

"Suntem bucurosi sa contribuim activ si in acest an la identificarea si popularizarea unor proiecte ambitioase care demonstreaza o preocupare crescanda pentru protectia mediului si utilizarea eficienta a resurselor in Romania” a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

_DSC2308

Premiul I
a fost castigat de Asociatia Zibo Help Satu Mare pentru proiectul „Scoala pentru o Romanie Verde”.

Premiul II a fost adjudecat de Facultatea de inginerie din cadrul Universitatii Constantin Brancusi din Targu Jiu pentru proiectul „Noi materiale de constructii obtinute prin reciclarea eco-sustenabila a deseurilor industriale – ECOWASTE”

Premiul III a fost obtinut de Asociatia Salvati Dunarea si Delta pentru proiectul "Parcul Natural Vacaresti”

Mentiuni speciale au fost acordate urmatoarelor proiecte: „Sa Plantam pentru Planeta” - Asociatia MaiMultVerde, „Protejeaza mediul! Implica-te si tu!” – ProCreditBank, „Invata sa reciclezi!” - Mega Image, „Harta reciclarii”- ViitorPlus – Asociatia pentru dezvoltare durabila.”

In cadrul Galei au mai fost acordate premii speciale ECOTIC pentru contributii la constientizarea populatiei si colectarea selectiva a deseurilor urmatoarelor companii: SAMSUNG, ALTEX si real,-Hypermarket Romania, precum si premiile ALUCRO: premiul pentru educatie acordat Scolii nr.2 Diaconu Coresi Brasov, premiul pentru companii acordat firmei Celestica Romania si premiul pentru colector acordat firmei Ecocycle.

"Felicitam castigatorii Premiilor pentru un mediu curat 2013 si le multumim tuturor partenerilor nostri pentru deschiderea si implicarea cu care ne-au raspuns in acest an”, a declarat la finalul Galei Adina Magsi, Director General ALUCRO.

Pentru mai multe detalii:
http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/gala2013560 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  premiul III - o viziune (Sâmbătă, 14 decembrie 2013, 22:55)

  vacaresti1988 [utilizator]

  • Am inebunit oare cu totii in tara asta sa credem orice ??? Sa primesti premiul III pentru o viziune, si sa fii doar vizionar, !!!!??? Sa te bati cu pumnul in piept ca respecti proprietatea!!! Chiar am putea sa-i premiem pe toti cei care ne-au mintit si ne minte de 23 de ani. Pentru a premia ceva sau a da un plus de siguranta si corectitudine a premiilor trebuie sa aveti toate informatiilei din toate partile si dupa care poti primi premiul corect Azi in 2013 vine cineva peste noapte si vrea sa faca orice pe proprietate ta si “descopera apele” Amazonului” , “Nilului ” Pentru a premia trebuie sa fie clar si concins nu ceva ambigu sau cu litigii .. – In strada Pridvorului nr.5 unde este sediul celui care a premiat v.a.v. In Parcul Tineretului este padure. Acolo nu este zona protejata??? Amaratii de proprietari care traiesc intr-o saracie lucie si care si-au pierdut speranta ca le va mai fi respectat dreptul de proprietate sau le vor fi restituite lor amaratilor proprietatile mostenite de la parinti, bunici improprietariti de insuti Regele Ferdinand pentru actele de erosim din Primul Razboi Mondial – Constatam ca Proprietarii de drept din zona Vacaresti sunt personajele din “ZBOR DEASUPRA UNUI CUIB DE CUCI”. Destinul proprietarilor este tragic sunt de peste 23 de ani batjocoriti si se simt internati intr-un spital de boli mintale. -Statul in frunte cu autoritatile joaca rolul asistentei sefa Ratched, toti care vin la putere vor schimbe ceva in ordinea prestabilita de a le fi restituite terenurile adevaratilor proprietari Singurii care are curajul sa incerce ceva, sa se se revolte, si sa isi ceara drepturile sfarsesc prin a fi invinsi de catre acest sistem bolnav. Si acum vine ONG-ul care mai primeste si Premiul III, si in frunte cu M.Mediului le pune o pernă pe față, și astfel ii sufocă pe proprietari de drept. Pasarici si randunici, Serpi si ciori Stuf si papura. Scaieti si ciulini.Caini si sobolani.. Tantari si capuse. Oameni fara adapost. Foame si saracie azi la un sfert de veac de la Revolutia din 1989, la un sfert de veac de “democratie” : INCALCAREA DREPTULUI DE PROPRIETATE Pe parcursul ultimilor 23 de ani, aceste autoritatile au invocat diferite motive pentru a nu li se retroceda proprietarilor din zona “Acumulare Lac Vacaresti” terenurile ce le apartin de drept in special incepand cu Lucrurile au culminat in anul 2003 cind “Amenajarea Lac Vacaresti” a fost concesionata abuziv de catre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile prin contractul nr. 1/2003 unei firme de apartament respectiv “S.C. Royal Romanian Corporation S.A.” pentru realizarea unui asa zis complex cultural sportiv, in care erau prevazute un cartier de vile si hoteluri. Toate acestea tergiversari ale autoritatilor, ONG-urilor nu constituie decit, printre altele, un grav abuz in serviciu contra intereselor persoanelor!!!! Rusine va bateti joc si nu respectati Dreptul de proprietate
 • +1 (1 vot)    
  premiul III inca o incalcare a dreptului de proprietate (Sâmbătă, 14 decembrie 2013, 22:58)

  vacaresti1988 [utilizator]

  Intangibilitatea dreptului de proprietate este consacrata si de Conventia europeana a
  drepturilor omului, ratificata de tara noastra prin Legea nr. 30/1994 care, in art. 1 din Primul Protocol aditional semnat la Paris la 20 martie 1952, prevede:
  "Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decit pentru cauza de utilitate publica si in conditiile prevazute de lege si de principiile generale ale dreptului international".
  Dispozitiile art. 44 alin. 1 teza a II-a din Constitutia României prevad ca atât continutul cât si limitele dreptului de proprietate sunt stabilite de lege, iar art. 136 alin. (5) din Constitutie consacra caracterul inviolabil al proprietatii private în conditiile legii organice.

  In anul 1962 terenurile din aceasta zona au fost preluate de Gospodaria agricola colectiva Dudesti - Cioplea, devenita Cooperativa agricola de productie Popesti - Leordeni, prin deposedarea abuziva a proprietarilor de terenurile lor

  In primavara anului 1988, asa cum se arata si in “Scanteia nr.14230/20.mai.1988”, la indicatia fostului dictator Nicolae Ceausecu in zona Vacaresti a inceput demolarea. Intregul teren de 260 ha care fost preluat de Stat, in mod abuziv . Buldozerele au ”eliberat” terenul, demoland Manastirea Vacaresti, Locuintele oamenilor, iar acestia au fost “stramutati” in mod abuziv, in vederea realizarii proiectatului "Lac Vacaresti” . La 10 zile de la vizita dictatorului in zona apare Decretul Consilului de Stat nr.143/30 mai,1988 privind Obiectivul de investitii “Acumulare Lac Vacaresti” care NU A FOST NICIODATA PUBLICAT in Buletinul Oficial si in aceasta situatie cum prevedeau dispozitiile art.69 din Constitutia din 1965, in viguare in anul 1988 . - Explicatia este simpla: la data si continutul decretului evidentiau ca OCUPAREA TERENURILOR SI DEMOLAREA LOCUINTELOR AU AVUT LOC FARA VREO FORMA LEGALA!! Nepublicarea Decretului nr. 143/1988 atrage consecinta prevazuta de art. 2 alin.2 lit. f din Legea nr. 10/2001 potrivit caruia imobilele preluate de stat in baza unei legi sau a altor acte normative NEPUBLICATE , la data preluarii, in Monitorul Oficial sau in Buletinul Oficial sunt considerate imobile preluate in mod abuziv.
  Asadar, singur motivul nepublicarii Decretului nr. 143/1988 duce la calificarea de drept a imobilelor pretins preluate prin efectul acestui decret, ca imobile preluate in mod abuziv. Nicaieri in Decretul nr. 143/1988 nu se prevede trecerea in proprietatea statului a terenurilor si cu atat mai putin exproprierea" lor .- Formula “se expropriaza si se trece in proprietatea statului” nu se regaseste in acest decret, dupa cum nu se regaseste nici numele celor expropriati. Dupa ridicarea digului, lacul a fost umplut cu apa, cu consecinta inundarii terenurilor invecinate din Vitan Barzesti si a subsolurilor blocurilor din Calea Vacaresti sector 4 si s-a s-a constatat ca obiectivul era irealizabil dupa executarea lucrarilor privind cuva lacului,
  Lucrările au început în anul 1988, dar au fost sistate chiar înainte de Revoluţia din 1989. Stuf si papura. Scaieti si ciulini.Caini si sobolani.Serpi si ciori. Tantari si capuse.Oameni fara adapost. Foame si saracie azi la un sfert de veac de la revolutia din 1989, la un sfert de veac de democratie – incalcarea dreptului de proprietate
  Dupa Revolutia din 1989 cand, potrivit Constitutiei, Romania a devedint stat de drept, era de asteptat sa fie restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Prin in aparitia Legii nr.18/1991(legea fondului funciar), Legea nr.169/1997 (privind modificarea si completarea Legii fondului funciar nr.18/1991) Legea nr.1/2000, O.U.G. nr.102/2001, prin Legea nr.247/17.07.2005 (privind reforma in domenile proprietatii) si prin aparitia Legii nr.165/2013 Privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România Statul are posibilitatea si obligativitatea reconstituirii dreptului de proprietate, de regula pe vechiul amplasament, iar cand nu este posibil, pe un alt amplasament, astfel cum reiese din modificarile aduse legilor enuntate mai sus.
  Lucrarea de investitie pentru care a fost preluat terenul de catre stat, respectiv Lacul Vacaresti, NU a fost finalizata, renuntandu-se la aceasta lucrare, astfel in speta sunt aplicabile dispozitiile Legii nr.247/2005 care impun restituirea catre adevaratii proprietari

  La 12 ani de la abandonarea investitiei s-a hotarat schimbarea destinatiei terenului. Prin Hotararea Guvernului nr.1223/2001 Guvernul Romaniei confera Companiei Nationale “APELE ROMANE” SA, calitatea de administrator special , (Dar, calitatea de administrator a fost pierduta implicit prin aparitia Hotararii de Guvern 855/2002 trecand terenul din domeniul public in domeniul privat al statului.
  Ulterior atat de “fundamental” a fost solutia propusa si adoptata incat, numai dupa 5 luni Hotararea de Guvern nr.1223/2001 a fost abrogata prin Hotararea de Guvern nr.481/2002.
  Numai ca dupa alte 3 luni se aproba prin Hotararea de Guvern nr.855/2002 publicata in Monitorul Oficial partea I nr.621/22.08.2002 , s-a dispus concesionarea , fara ca statul sa fie proprietarul acestui teren , cu toate ca existau Notificari pentru restituirea terenurilor din zona lac Vacaresti ,
  Concesionarea terenurilor a fost in vederea realizarii unui complex cultural-sportiv. In acest caz Statul isi exercita atributele proprietatii prin Ministerul Mediului, care ulterior a incheiat in calitate de CONCENDENT, un contract de concesionare . Pe 23 ianuarie 2003 a fost incheiat Contractul nr.1/2003, semnat de ministru Petru Lificiu si incheiat pe 49 de ani pe o redeventa de 0,28 centi/$/mp . Terenul a fost concesionat unei societati comerciale SC ROYAL ROMANIAN CORPORATION SA – patron cetateanul Tony Mikhael . Concesionarea terenurilor avea ca obiect realizarea unui complex cultural-sportiv. Asa cum se arata in Certificatul de Urbanism Nr.1258/65326/09.08.2006 . Acesta urma sa cuprinda realizarea unui complex multifunctional (in special sport si agrement, un hipodrom pentru curse de cai, un teren de golf, vile, complexe comerciale, etc…
  .
  Hotararea de Guvern 855/2002 Contractul de concesionare a fost illegal incheiat , deoarece Deoarece TERENURILE NU AU INTRAT IN PROPRIETATEA STATULUI IN TEMEIUL UNUI TITLU VALABIL, ASTFEL CUM PREVAD DISPOZITIILE ART.61, ALIN.1, DIN LEGEA NR.213/1998 SI CA ATARE GUVERNUL NU PUTEA DISPUNE PRIN HOTARAREA DE GUVERN 855/2002 ASUPRA CONCESIONARII ACESTUIA

  Statul are posibilitatea si obligativitatea reconstituirii dreptului de proprietate, dupa 23 de ani Statul de drept, potrivit Constitutiei dupa aparitia legilor reparatorii ca sa fie restituite imobilele preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. Numai ca, fenomenul de tergiversare, amanare sau de obstructionare a retrocedarii terenurilor preluate in mod abuziv este si astazi in 2013 pus in aplicare si datorita acestora RETROCEDAREA TERENURILOR ESTE OBSTRUCTIONATA DE CATRE Statul Roman - MINISTERUL MEDIULUI (administratorul terenului lac vacaresti) - CATRE PROPRIETARII DE DREPT -
  Desi instantele de judecata au recunostut dreptul de proprietate , prin sentinte definitive si irevocabile, sunt Titluri de proprietate , Procese Verbale de punere in posesie, pentru restituirea terenurilor, proprietarii plastesc impozitul pe teren la zi, sunt intabulati in Cartea funciara, au numar cadastral, numar postal – cu toate astea proprietarii nu pot sa-si exercite prerogrativele dreptului de proprietate! Mai nou , statul roman prin administratorul terenului, Ministerul Mediului, concepe alte incalcari ale dreptului de proprietate, Este evident ca astfel de planuri si demersuri ( arie protejata, parc natural, groapa de gunoi, focar de infectie) nu fac decat sa perpetueze incalcarea dreptului de proprietate prin permanetizarea ocuparii terenului
  Statul Roman sa cumpere terenul la valoarea de circulatie pe care terenul respectiv ar fi avut-o daca lucrarea existenta asupra sa nu ar fi efectuata! Prin Constitutia Romaniei,Statul Roman stabileste ca: - proprietatea privata este garantata si ocrotita in mod egal de lege ; - nimeni nu poate fi expropriat decat pentru o cauza de utilitate publica , cu dreapta si prealabila despagubire.Dreptul de proprietate este principalul drept real şi de fapt ocupă locul central în cartea a doua „Drepturile reale”. Dreptul de proprietate de proprietate mai este considerat ca fiind cel mai complet drept real, fiindcă întruneşte în mâinile proprietarului toate atributele acestui drept şi anume dreptul de posesiune, dreptul de folosinţă şi dreptul de dispoziţie.
  Dreptul de proprietate este acel drept subiectiv ce conferă titularului exercitarea în putere proprie şi în interes propriu a atributelor de posesie, folosinţă şi dispoziţie asupra bunurilor sale
  Atribut al dreptului de proprietate, consta in posibilitatea titularului acestuia de a intrebuinta in interesul sau bunul care ii apartine si de a dobandi produsele si veniturile obtinute din utilizarea lui. Ce a facut regimul comunist in frunte cu Ceausescu se numeste Nationalizare. Ce a facut regimul democrat in frunte cu toate guvernele de la revolutie pana la azi se numeste - nerespectarea dretului de proprietate - si ce vor ce vrea sa faca guvernul de astazi si ONG-urile cred daca consultati un avocat - atunci se va numi INFRACŢIUNI CONTRA DEMNITĂŢII
  Art. 220 Tulburarea de posesie
  Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia
  Cati bani ii trebuie unui proprietar sa renunte la proprietatea sa???? Tu poti sa renunti la proprietatea ta?????????!!!
  La ministerul mediului zac de 7 ani si asteapta dosarele cu proprietarii de drept http://www.mmediu.ro/beta/wp-content/uploads/2012/05/2012-05-25_Legea_10_situatiedosare_apr2011.pdf
  Protocolul aditional semnat la Paris la 20 martie 1952, prevede:
  “Orice persoana fizica sau juridica are dreptul la respectarea bunurilor sale. Nimeni nu poate fi lipsit de proprietatea sa decit pentru cauza de utilitate publica si in conditiile prevazute de lege si de principiile generale ale dreptului international”.
 • +1 (1 vot)    
  Multumim frumos pentru acordarea premiului I (Luni, 16 decembrie 2013, 13:49)

  AurelRacautanu [anonim]

  Sunt onorat sa va multumesc pentru acordarea premiului I programului "Scoala pentru o Romanie Verde", organziat de Asociatia Zibo Help.
  Va multumesc in numele celor 425 de scoli, 95.214 elevi care in anul scolar 2012-2013 au colectat 175 tone hartie!! Cam cat 5 stadioane de fotbal pline cu un strat gros de 1 m de hartie reciclabila. Iar pentru noul an scolar ne-am propus rezultate si mai mari. Detalii: http://www.zibo.ro/mallul-copiilor/sponsor/Scoala-pentru-o-Romanie-Verde-714


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version