ECOTIC, Alucro, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania si Hotnews.ro, sub egida Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, dau startul la cea de-a cincea editie a Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!

Gala Premiilor Pentru Un Mediu CuratFoto: Hotnews

Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat, ajunsa in acest an la cea de-a cincea editie, reprezinta o forma de recunoastere si de promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului. Astfel, organizatorii premiaza in fiecare an cele mai bune proiecte si exemple de bune practici destinate imbunatatirii conditiilor de mediu in cadrul comunitatilor locale, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii, institutii publice si organizatii nonguvernamentale.

Incepand cu anul 2009, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat a reunit laureati atat din mediul de afaceri – Rompetrol, Vodafone Romania, Siemens Romania - din cadrul institutiilor de invatamant, unitati militare, dar si ONG-urile de mediu, ca de exemplu Let’s Do It, Romania. Orice entitate juridica din Romania are posibilitatea de a face parte din laureatii Galei, conditia fiind aceea ca proiectul desfasurat sa vizeze protectia mediului.

Intotdeauna actiunile de constientizare a gestionarii corecte a problemelor de mediu sunt salutare. Vreau sa subliniez importanta lor pe termen lung pentru ca tara noastra sa poata oferi generatiilor viitoare un mediu curat, sanatos si civilizat. si in acest an suntem alaturi de organizatorii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat pentru a contribui la cresterea nivelului de constientizare si implicare a comunitatilor locale in protejarea mediului”, a afirmat ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb.

Editia din acest an se desfasoara pe platforma online dedicata Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, gazduita de site-ul www.ecotic.ro. Proiectele vor fi inscrise in urma transmiterii pe adresa de mail claudia.nicolae@ecotic.ro sau office@ecotic.ro a formularului disponibil pe www.ecotic.ro si pe www.alucro.ro. Formularul include descrierea proiectului dedicat protectiei mediului sau responsabilizarii, dar si date de contact ale organizatorilor respectivului proiect propus pentru inscrierea in Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat. Inscrierile se fac in perioada 21 octombrie – 05 decembrie 2013.

Organizatorii doresc si in acest an sa evidentieze noi initiative, proiecte si experiente relevante in domeniul protectiei mediului. Popularizarea acestor practici aduce mai aproape de fiecare dintre noi contributia celor implicati activ la consolidarea unei atitudini responsabile fata de valorile mediului in care traim, acestea fiind exemple de urmat pe viitor.

Desi numarul proiectelor dedicate protectiei mediului este in continua crestere, suntem departe de a rezolva problemele cu care ne confruntam. incepand din acest an ne alaturam organizatorilor Galei Pentru Un Mediu Curat din dorinta de a incuraja aparitia de noi proiecte si pentru a recunoaste efortul comun al celor care s-au implicat activ in decursul acestui an, prin implementarea de programe la nivelul comunitatilor in care traiesc. ”, declara Adina Magsi, Director General, Asociatia Non-Profit Alucro.

Calendarul de desfasurare al Galei este urmatorul:

  • Inscrierile in concurs se vor face pana pe data de 5 decembrie 2013;
  • Jurizarea proiectelor inscrise se va face in perioada 6 - 9 decembrie 2012, urmand ca in data de 10 decembrie sa fie anuntati castigatorii Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat.
  • In data de 12 decembrie 2013 va avea loc decernarea premiilor in cadrul unei gale festive.

“Aflata la a cincea editie, “Gala Premiilor Pentru un Mediu Curat” reprezinta un eveniment de traditie pentru cei preocupati de protectia mediului, valorificarea eficienta a resurselor si cresterea calitatii vietii. si in acest an, incurajam companiile, institutiile, scolile, organizatiile non-guvernamentale sa inscrie proiectele proprii in concurs pentru a-si populariza initiativele si a-si consolida imaginea publica de formatori ai unei atitudini noi in societatea romaneasca” a declarat Valentin Negoita, Presedinte ECOTIC.

Juriul care va desemna castigatorii acestei editii este alcatuit din reprezentanti ai autoritatilor de mediu, din reprezentanti ai organizatorilor, dar si ai Hotnews.ro.

Premiile acordate castigatorilor constau in echipamente electronice noi.

Mai multe detalii cat si regulamentul concursului il gasiti accesand http://www.ecotic.ro/proiecte-ecotic/gala2013 si www.alucro.ro.

Despre ECOTIC:

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 380 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 46.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC, in cei 7 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, dar si pe pagina de Facebook dedicata a Organizatiei ECOTIC.

Despre Alucro:

Asociatia Non Profit Alucro este singura organizatie din Romania care deruleaza campanii de informare dedicate colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Ca urmare a faptului ca din 2011 Alucro reprezinta in Romania programul international Every Can Counts - o platforma europeana raspandita in mari tari precum UK, Irlanda, Franta, Austria - , desfasoara ample activitati de informare si educare la nivel national, cu privire la reciclarea dozelor din aluminiu, colaborand astfel cu autoritatile statului, companiile de profil (societati de salubritate, centre de colectare), diverse societati comerciale, ONG-uri si institutii de invatamant dar si printr-un dialog direct cu cetatenii in cadrul evenimentelor publice. Mai multe detalii gasiti pewww.alucro.ro. si www.everycancounts.ro.