Premierul Victor Ponta a declarat luni ca orice explorare sau exploatare va incepe la Rosia Montana numai in masura in care Parlamentul Romaniei va adopta o lege care sa prevada intre altele conditiile de mediu, conditiile de participare a statului roman, dar si soarta banilor rezultati din redeventa, transmite Agerpres.

"Va incepe orice fel de explorare si exploatare numai in masura in care Parlamentul Romaniei va adopta o lege care sa prevada conditiile de mediu, conditiile de participare a statului roman, faptul ca toti banii care rezulta din redevente si din beneficii intra intr-un fond de dezvoltare durabila si numai daca Parlamentul dupa care, sigur, presedintele si toate celelalte proceduri vor fi indeplinite, nici vorba. Guvernul va trimite rezultatul negocierilor pana la inceputul sesiunii parlamentare. Mai departe, cum si cat timp va trece prin cele doua Camere, daca va trece, daca va fi adoptat, daca va fi modificat, nu stiu sa va spun acest lucru", a declarat premierul intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul USL.

Ponta a mentionat ca, in momentul in care proiectul va pleca la Parlament, va deveni public. "Dar evident pot sa va spun ca am avut drept obiectiv in primul rand schimbarea si intarirea pana la cele mai inalte standarde a conditiilor de mediu, o participare a statului roman mai semnificativa decat era si un nivel al redeventelor mare, pentru ca, repet, beneficiile care rezulta din redevente si din alte lucruri care tin de aceasta posibila exploatare vor intra intr-un cont special, nu intra la buget, ci intra intr-un cont special de dezvoltare", a spus Ponta.