Brigitte Bardot a amenintat ca va cere cetatenia rusa daca autoritatile decid sa eutanasieze doi elefanti bolnavi din Lyon, potrivit unui comunicat transmis de fundatia sa agentiei AFP.

"Daca cei care au puterea au lasitatea si nerusinarea de a ucide cei doi elefanti Baby si Nepal (...) am luat decizia de a cere nationalitatea rusa pentru a fugi din aceasta tara care nu mai este decat un cimitir de animale", scrie fosta actrita, in conditiile in care Gerard Depardieu tocmai a obtinut cetatenia rusa, din partea presedintelui rus Vladimir Putin, nemultumit de intentia autoritatilor de a majora la 75% impozitul pentru cei mai bogati francezi.

Soarta lui Baby si Nepal, doi elefanti amenintati cu eutanasierea la Lyon, in centrul Frantei, a starnit nemultumirea aparatorilor drepturilor animalelor la jumatatea lunii decembrie, printre care si fundatia lui Brigitte Bardot, un ONG creat de actrita pentru a ajuta animalele supuse unor tratamente crude sau amenintate cu disparitia.

Prefectura Lyon a decis ca animalele sa fie eutanasiate, argumentand ca sunt bolnave de tuberculoza, dar avocatii circului Pinder, proprietarul elefantilor, au contestat acest lucru.

Autopsia unui alt elefant decedat a stabilit ca acesta era afectat de tuberculoza, o boala contagioasa care se transmite de la animal la om.