ECOTIC, Hotnews.ro si RECOLAMP, impreuna cu Ateliere fara Frontiere, au premiat aseara in cadrul Galei Premiilor pentru un Mediu Curat proiectele de mediu si de CSR derulate in acest an.

Gala Premiilor pentru un Mediu CuratFoto: ecotic

Evenimentul organizat sub Ministerului Mediului si Padurilor si a Garzii Nationale de Mediu si-a propus ca in fiecare an sa popularizeze programele de responsabilizare sociala ale companiilor sau institutiilor publice, precum si bunele practici la nivelul comunitatilor locale in domeniul protectiei mediului. Juriul format din reprezentanti au autoritatilor de mediu si din reprezentanti ai organizatorilor au analizat proiectele inscrise in concurs si a desemnat castigatorii.

Gala Premiilor pentru un mediu curat 2012, desfasurata joi 13 decembrie la Hotel Novotel, a gazduit peste 120 de invitati, atat autoritati centrale si locale, cat si reprezentanti ai companiilor partenere si mass media. Sponsorii evenimentului au fost companiile Greentronics, Vlamir si Vinarte.

"Competitia <> a devenit in ultimii ani o platforma importanta de popularizare a proiectelor de mediu si de CSR, a bunelor practici in domeniul protectiei mediului si al eficientizarii folosirii resurselor in Romania. Credem ca evidentierea acestor initiative va contribui la multiplicarea acestui tip de actiuni si va conduce la formarea unei atitudini noi, pro-active in randul cetatenilor Romaniei", a declarat Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC

Cea de-a patra editie a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat a reunit in acest an 34 de proiecte de responsabilitate sociala in domeniul protectiei mediului.

Competitia a avut cinci castigatori:

Premiul cel Mare a fost castigat de Rompetrol pentru initiative de protectia mediului desfasurate in proiectul "Impreuna pentru fiecare"

Premiul de Excelenta s-a acordat companiei Vodafone pentru initiative de protectia mediului desfasurate in proiectul "Factura electronica"

Premiul Eco a fost acordat Colegiului Economic "D.P. Martian'' din Alba Iulia pentru initiative de protectia mediului desfasurate in proiectul "PRONATURA 2012"

Premii speciale au fost castigate de Scolii Gimnaziale Speciale pentru deficienti de auz "Sfanta Maria" pentru initiative de protectia mediului desfasurate in proiectul "Spatiul verde-Garantia vietii" si SIEMENS ROMANIA pentru initiative de protectia mediului desfasurate in proiectul "VICTORIA 20.20"

"<> ne este foarte draga. Si-a propus o schimbare vizibila in ceea ce priveste responsabilitatea fata de mediu atat a romanilor cat si a autoritatilor locale. Pot sa afirm ca in Romania se vad schimbarile, facem progrese si suntem mandri ca foarte multe companii si institutii incep sa se implice si sa realizeze cat de important este sa protejam mediul inconjurator. Sunt sigur ca, in continuare, acest proiect va creste in amploare si notorietate si tocmai de aceea echipa Recolamp va sustine aceasta competitie si la anul.", a declarant Bela Kovacs Director General al Asociatiei Recolamp.

Organizatorii multumesc tuturor persoanelor si organizatiilor care au contribuit la succesul editiei din acest an a Galei Premiilor pentru un mediu curat.

Despre Recolamp

Recolamp este o organizatie non-profit infiintata in septembrie 2007, autorizata de Ministerul Mediului si Padurilor, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, , Osram si Philips. Misiunea organizatiei consta in preluarea de la producatori a responsabilitatii privind gestionarea deseurilor de echipamente de iluminat, colectarea si reciclarea becurilor economice si a tuburilor fluorescente arse, in conditii de siguranta pentru mediu si sanatatea populatiei. Mai multe detalii gasiti pe www.recolamp.ro

Despre Ecotic

ECOTIC este o organizatie colectiva nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) in numele a peste 370 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigura si supervizeaza intregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel incat, la final, DEEE sa nu mai reprezinte un pericol. Peste 40.000 tone DEEE au fost gestionate in sistemul ECOTIC in cei 6 ani de activitate. Mai multe detalii gasiti pe www.ecotic.ro, dar si pe pagina de Facebook dedicata a Organizatiei ECOTIC.