ECOTIC, Hotnews.ro si Recolamp dau startul in cea de-a patra editie a "Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat!" Proiectul este desfasurat sub egida Ministerului Mediului si Padurilor si a Garzii Nationale de Mediu.

Gala pentru un Mediu CuratFoto: ecotic

"Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat", ajunsa in acest an la cea de-a patra editie, reprezinta o platforma de promovare a campaniilor dedicate protectiei mediului si economisirii resurselor, identificand si premiind in fiecare an proiectele si bunele practici la nivelul comunitatilor locale destinate imbunatatirii conditiilor de mediu, precum si programele de responsabilizare sociala dezvoltate de companii sau institutii publice si organizatii nonguvernamentale.

Competitia este adresata companiilor, institutiilor publice, ONG-urilor si institutiilor de invatamant care au desfasurat proiecte pentru protectia mediului, economisirii resurselor si responsabilitatii sociale in anul 2012. Acestea sunt invitate sa isi inscrie proiectele pana la data de 7 decembrie a acestui an pe platforma dedicata - aici.

"Pornim aceasta noua editie a campaniei nationale Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat din dorinta de a descoperi si evidentia noi initiative, proiecte si experiente relevante. Consideram ca prin popularizarea acestor bune practici, contribuim la promovarea unei atitudini responsabile fata de valorile mediului in care traim", declara Valentin Negoita, Presedintele ECOTIC.

Programul de desfasurare a Galei este urmatorul:

- Inscrierile in concurs se vor face pana pe data de 7 decembrie, 2012;

- Jurizarea proiectelor inscrise se va face in perioada 10 - 12 decembrie 2012;

- In data de 13 decembrie se va organiza decernarea premiilor in cadrul unei gale de final.

Juriul care va desemna castigatorii acestei editii este alcatuit din reprezentanti ai autoritatilor de mediu si din reprezentanti ai organizatorilor.

Premiile puse in joc constau in echipamente electrice noi, Marele Premiu - un laptop, Premiul 2 - o tableta, iar Premiul 3 - un videoproiector.

Mai multe detalii cat si regulamentul concursului il gasiti accesand link-ul competitiei, www.ecotic.ro si www.recolamp.ro.

Despre competitia Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat

In anul 2009 s-a desfasurat prima editie a acestui proiect, cistigatori fiind Grupul Scolar Agricol "Cezar Nicolau" din Branesti cu programul Natura Vie, Romtelecom SA cu programul Adopta un rau si Realitatea Media SA care a dezvoltat programul Romania prinde radacini.

In anul 2010, s-au inscris 65 de proiecte, castigatorii fiind Casa de productie VerdeCrud Media, pentru proiectul "Revolutia Eco", dedicat elevilor din scolile bucurestene, cu scopul de a schimba atitudinea fata de mediu si de a responsabiliza participantii in privinta protejarii mediului, Asociatia Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila, pentru proiectul "Muzeul Deseurilor" si Colegiul Agricol "Dimitrie Petrescu" din Caracal, pentru proiectul de promovare a protectiei mediului "Salvati natura!"

In anul 2011, castigatorii au fost Scoala Nr. 109 - Serban Voda din Bucuresti care a dezvoltat proiectul "Scoli pentru un viitor verde", organizatia Let's Do It, Romania! pentru proiectul de curatenie nationala, Colegiul Eco Tehnic Campulung pentru proiectul "Natura ne aseamana, educatia ne deosebeste", Grupul Scolar N. Balcescu din orasul Flamanzi, Botosani, pentru proiectul "O picatura verde pentru planeta albastra", Scoala Nr. 12 Herastrau care a dezvoltat proiectul "Poluarea - o problema la orice varsta".

Mentiuni au primit si proiectele: "Kids School" dezvoltat de Panasonic Romania, "IBM go green" - Valea Argovei, "Voluntariatul prinde teren!" - realizat de Colegiul Tehnic de Transporturi Auto din Dr.Tr.Severin, judetul Mehedinti, "Pastrati Iasul curat!" - realizat de Touch, "Ziua mondiala a curateniei" - Scoala din Comuna Hantesti, judetul Suceava, "Stagii de practica - investitie pentru viitor" - Colegiul Tehnic Nr. 2, Targu Jiu, judetul Gorj.