Google a creat un logo special pentru a sarbatori Ziua Pamantului, fondata in 1970 de senatorul american Gaylord Nelson cu scopul de a atrage atentia asupra problemelor cu care se confrunta mediul inconjurator.

Ziua Pamantului, sarbatorita de GoogleFoto: Google

Google a inlocuit logo-ul sau traditional cu un doodle in care flori de culorile violet, rosu si galben formeaza literele gigantului IT.

Senatorul Gaylord Nelson a incercat sa atraga atentia asupra problemelor tot mai grave cu care se confrunta mediul inconjurator dupa ce fusese martor, in urma cu un an, la o scurgere masiva de petrol in regiunea coastelor Californiei, potrivit The Guardian.

Incepand de atunci, Ziua Pamantului este sarbatorita in fiecare an, in 22 aprilie, In 1990, evenimentul a devenit global, in activitatile de protectie a mediului fiind implicati 200 de milioane de oameni din 141 de tari. A 30-a aniversare, in 2000, a fost dedicata promovarii energiilor curate in timp ce anul 2010 a lansat initiativa plantarii unui milion de copaci.

In acest an, Ziua Pamantului este organizata sub sloganul "Un miliard de actiuni verzi", oamenii fiind incurajati la actiuni simple de protectie a mediului, precum stingerea becurilor sau reducerea calatoriilor cu masinile. Organizatorii spun ca Ziua Pamantului este serbata in prezent in 192 de tari.