Dunarea risca sa fie poluata din cauza unei barje incarcate cu hidrocarburi care s-a inclinat la mal. "Una dintre barjele vaporului Atila, vas sub pavilion moldovenesc, care transporta hidrocarburi (gazolina), a fost prinsa de gheata si impinsa la mal. Dupa ce s-a spart gheata barja s-a inclinat foarte mult", a declarat pentru Agerpres prefectul judetului Calarasi, Emil Musat.

"In noaptea de vineri spre sambata s-a intervenit pentru tragerea acesteia pe apa cu impingatorul Mercur 201. Nu s-a reusit acest lucru si, pentru ca este foarte inclinata si nu se reuseste sub nici o forma sa fie trasa pe apa, exista riscul ca inclinatia sa creasca si sa se produca poluare prin scurgeri de gazolina. Am dispus ca singura solutie transferarea marfii, peste 1.000 de tone de gazolina, de pe barje pe un alt slep", a mai precizat prefectul Emil Musat.

Potrivit acestuia, ca masura de precautie, echipele Garzii de Mediu si cele ale Apelor Romane au intins un baraj absorbant care sa impiedice eventualele scurgeri din barje, in timp ce se face transferul de marfa. De asemenea la fata locului este asteptata o echipa de scafandri pentru a deschide ventilele barjei esuate.