Autoritatile din Arad au descoperit 27 de caprioare moarte pe un camp din localitatea Nadab, relateaza Arad Online. Anchetatorii au precizat ca animalele au fost otravite dupa ce localnicii au stropit terenurile cu substante impotriva rozatoarelor.

UPDATE Alte 10 cadavre au fost gasite pe un fond de vanatoare din zona comunei Dorobanti, totalul se ridica la 37, potrivit Agerpres.

Cercetarile s-au extins si pe fondul de vanatoare de unde provin caprioarele moarte deoarece ar putea exista mai multe animale moarte in vegetatie sau in preajma lacurilor.

Reprezentantii IPJ Arad spun ca proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetati penal pentru distrugere daca proprietarii fondurilor de vanatoare afectate vor depune plangeri.

"In urma necropsierii cadavrelor, s-a constatat ca animalele aveau leziuni hemoragice interne foarte severe, leziuni ce pot fi provocate de anumite substante chimice, urmand sa stabilim despre ce substante ar putea fi vorba", a declarat dr. Gheorghe Ban, directorul executiv al DSVSA Arad, avertizand totodata populatia sa nu ridice lesurile de caprioare pentru a consuma carnea, aceasta fiind deosebit de toxica, potrivit Agerpres.

Totalul caprioarelor si al ciutelor de cerb lopatar descoperite fara viata pana acum este de 37, in afara celor descoperite in zona localitatii Nadab, alte cadavre de caprioare mai fiind descoperite ulterior, pe un fond de vanatoare din zona comunei Dorobanti.

"In functie de rezultatul cercetarilor, vom putea spune daca a fost vorba de infractiune sau contraventie si-i vom putea sanctiona pe cei vinovati", a precizat seful Garzii de Mediu Arad, Monica Jitaru.

Autoritatile verifica in continuare campurile din zona Nadab, pentru a vedea daca mai sunt si alte caprioare moarte.

"Primele cadavre de caprioare au fost descoperite pe terenurile agricole apartinand unor persoane din localitatea aradeana Nadab, pe care au fost imprastiate substante toxice pentru combaterea rozatoarelor. Valoarea unei caprioare este cuprinsa intre 2.000 - 2.500 de euro, asa incat, daca proprietarii fondurilor de vanatoare afectate vor depune plangere, proprietarii terenurilor agricole ar putea fi cercetati penal pentru distrugere", a adaugat purtatorul de cuvant al IPJ Arad.