O mica padure se va ridica pe soseaua de centura a Ploiestiului, dupa ce 5.000 de puieti de stejar, frasin, paltin si alte specii ajutatoare au fost plantati sambata de voluntari ai Asociatiilor Familie Sanatoasa si MaiMultVerde, ajutati de copii de la 40 de gradinite din Bucuresti.

Un copil planteaza un copacFoto: Mai Mult Verde

Terenul, cu suprafata de un hectar, aflat vizavi de o platforma industriala, a fost pus la dispozitie de Primaria Municipiului Ploiesti, prin intermediului Serviciului de Gospodarire Urbana Ploiesti, partenerul actiunii.

Langa aceasta viitoare padure se afla o alta parcela, plantata in 2010, tot cu 5.000 de puieti, si la care voluntarii MaiMultVerde vor reveni sambata, 5 noiembrie, pentru a inlocui puietii care s-au uscat de anul trecut pana acum.

"Peste drum, este o parcela de 10 hectare plantata cu 50.000 de puieti in 2009, la care vom reveni cu completari, 6.000 de puieti, in 12 noiembrie. La locul fiecarei plantari intentionam sa facem lucrari de intretinere si completari anual, timp de 5 ani, astfel incat sa asiguram dezvoltarea viabila a respectivei paduri si ea sa fie destul de puternica incat sa reziste", a precizat, pentru HotNews.ro, Anamaria Bogdan, director de comunicare

MaiMultVerde.

Plantarea celor 5.000 de puieti de sambata, 29 octombrie, face parte din proiectul "Mic si ecologist", organizat de Asociatia Familie Sanatoasa. La aceasta actiune, care isi propune sa continue in fiecare toamna si primavara, si care are ca scop final plantarea unui milion de copaci in zonele defrisate din Romania, au participat aproximativ 800 de persoane - voluntari MaiMultVerde din Bucuresti si Ploiesti, parinti si copii din gradinitele participante in proiect.

"In toate orasele din Romania, suprafata de spatiu verde pe cap de locuitor este o problema majora, iar daca in acel oras se afla si platforme industriale mari, calitatea aerului lasa de dorit si mai mult. Astfel, prin plantarile pe care le facem la Ploiesti, dar si in alte zone ale tarii, incercam sa rezolvam in timp aceasta problema, dar si altele. In timp inseamna cel putin 8 ani pana cand padurea va fi suficient dezvoltata incat sa indeplineasca rolul de a ne furniza aer curat", a adaugat Anamaria Bogdan.