Radu Moraru a declarat, marti, ca in cateva zile va parasi postul B1, unde realizeaza emisiunea "Nasul", insa va ramane actionar la televiziunile B1 si Vox News, relateaza Mediafax.

Radu MoraruFoto: B1 TV

Radu Moraru a moderat talk-show-ul "Nasul" de pe postul B1 timp de circa zece ani.

El a precizat ca ramane in continuare prieten cu omul de afaceri Bobby Paunescu, cel care patroneaza postul generalist B1 si televiziunea de stiri Vox News.

"Suntem in continuare prieteni, dar fiecare merge pe drumul lui. El (s-a implicat puternic in industria filmului, are un proiect cu un buget urias, cat bugetul unei televiziuni. Eu am gasit energie sa mai iau un proiect in brate, este un proiect foarte frumos (...) Am luat-o de la capat de atatea ori. E doar o alta provocare", a spus Radu Moraru.

El a mai spus ca va ramane actionar majoritar (circa 60% din actiuni) la Vox News si actionar minoritar la B1.

In ceea ce priveste televiziunea generalista pe care RCS&RDS intentioneaza sa o lanseze, Radu Moraru a spus: "Este un proiect pe care l-am preluat din mers, este foarte posibil sa fie undeva si anul asta. Vom incerca sa-l lansam cat de repede. Este si o chestiune de prietenie, ma stiu cu cei de acolo de 20 de ani, am fost si parte a aceluiasi proiect".

Totodata, Radu Moraru a precizat ca impreuna cu el va merge la RCS&RDS si echipa lui de la emisiunea "Nasul". "Echipa mea este cu mine de 15-17 ani de zile", a spus Radu Moraru, precizand ca este vorba de circa zece oameni.

Operatorul RCS&RDS este unul dintre cei mai mari jucatori locali pe piata de telecomunicatii si este prezent pe mai multe piete din Europa Centrala si de Est, cu servicii TV si de telefonie si date.

Pana in prezent, RCS&RDS nu a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) o licenta audiovizuala pentru lansarea unei televiziuni generaliste.

Televiziunea generalista B1 a fost lansata in decembrie 2001, ca post local pentru Bucuresti. In 2004, News Corporation, compania media fondata de Rupert Murdoch, a achizitionat 12,5% din pachetul de actiuni al postului, potrivit site-ului televiziunii. Potrivit site-ului CNA, detinatoarea licentei audiovizuale a postului B1 este societatea News Television (Romania) SRL, al carei asociat unic este News TV Romania BV (Olanda). Actionarii News TV Romania BV sunt Ismar International NV (Antilele Olandeze - companie cu actiuni la purtator) - 87,5% si News Romania Inc (SUA) - 12,5%. Actionar unic al News Romania Inc este News Corporation Ltd., o companie listata la bursa New York.

Vox News - cea mai noua televiziune de stiri de pe piata audiovizualului din Romania - a primit licenta audiovizuala prin satelit de la Consiliul National al Audiovizualului in sedinta din 18 august 2009. Vox News emite, intr-un regim de proba, din data de 16 noiembrie 2009. Licenta audiovizuala a televiziunii Vox News apartine societatii comerciale Sport Channel SRL, infiintata in iunie 2009.

UPDATEPaginademedia.ro scrie ca Aura Titiriga, fosta sefa a stirilor Antena 3, ar urma sa conduca echipa de stiri a B1. Potrivit sursei citate, mutarea ar avea loc in conditiile in care Sorin Oancea, ex-Antena 3, ar urma sa preia conducerea postului detinut de Bobby Paunescu.

Aura Titiriga si-a dat demisia din pozitia de redactor-sef al stirilor Antena 3 in iulie a.c., la doua luni dupa ce Sorin Oancea a fost inlocuit de Mihai Gadea in functia de director general al postului.