Agenda electorala e dominata, la acest moment, de filmul datat 2004 in care Traian Basescu pare ca loveste un copil. Cum a ajuns un subiect de mare impact emotional, dar cu efect zero asupra temelor reale, sa fie pe primul loc in agenda media? Evenimentele au inceput miercuri seara, cind Dinu Patriciu a anuntat, in premiera la Realitatea TV, ca motivul personal pentru care-l uraste pe Basescu este lovirea unui copil. Bonus: informatia a venit dupa o intrebare "la tinta" a lui Adrian Ursu.

Scena 1: Miercuri seara, in jurul orei 11.40, la Realitatea TV

Adrian Ursu il intreaba pe Dinu Patriciu - invitat impreuna cu Sorin Ovidiu Vintu la o dezbatere despre moguli - de ce il uraste pe Traian Basescu. Raspunsul - "pentru ca a lovit cu pumnul un copil".

Moderatorul Ursu cere amanunte suplimentare. Patriciu spune ca scena s-ar fi desfasurat in judetul Prahova, in 2004, la un miting electoral. Ceilalti invitati din platou sint stupefiati, dar nu apar informatii suplimentare.

Scena 2: Joi la prinz - comunicat Realitatea TV

Joi, in jurul prinzului, un comunicat Realitatea TV anunta ca Traian Basescu va fi prezent la o dezbatere cu Razvan Dumitrescu de la ora 20.00.

Scena 3: Realitatea TV, ora 20.00

Emisiunea lui Razvan Dumitrescu incepe la ora 20.00, cu Traian Basescu invitat. Emisiunea incepe cu citeva intrebari de incalzire

Scena 4: Site-ul ziarului Gardianul, putin dupa ora 20.00

La putin timp dupa ora 20.00, pe site-ul ziarului Gardianul sint postate imaginile.

Scena 5: Realitatea TV, emisiunea cu Traian Basescu, ora 20.15

Dupa primele intrebari de incalzire, Dumitrescu anunta ca "toate televiziunile prezinta imagini cu Traian Basescu lovind, aparent, un copil". Basescu e surprins total, reactia lui e confuza. Spune ca nu isi aminteste momentul si cere sa vada imaginile. La citeva minute, Razvan Dumitrescu cere regiei de emisie sa difuzeze imaginile. Imaginile sint difuzate, iar Basescu spune ca va oferi o explicatie publica.

Scena 6: Realitatea TV, imediat dupa terminarea emisiunii, ora 21.15

Imediat dupa iesirea din studio, Traian Basescu e luat in primire de Cosmin Prelipceanu, care ii pune cel putin trei intrebari despre imagini. Vizibil iritat, Basescu repeta ca va oferi o explicatie publica.

Scena 7: In fata sediului Realitatea TV, ora 21.20

Pe treptele de la sediul Realitatea TV, Traian Basescu e intimpinat de un reporter al Antenei 3, care-l intreaba cum comenteaza imaginile. Basescu promite o explicatie publica.

Scena 8: Realitatea TV, emisiunea "Ora de foc", ora 21.30

Invitat in studio, Dinu Patriciu spune ca se bucura ca imaginile au fost difuzate. Spune ca stia de scena inca din 2004, fiind martor. Intrebat de ce nu a vorbit pina acum despre aceasta scena, spune ca inainte de alegerile prezidentiale din 2004 credea ca Basescu nu are nici o sansa sa ajunga presedinte.

Scena 9: Antena 3 & site-urile din trustul Intact

Imaginile carora Patriciu le facuse teasing la Realitatea TV cu o seara in urma sint prezentate pe antena3.ro, jurnalul.ro, Antena 3, gsp.ro. Titlul e fara echivoc: Traian Basescu loveste un copil.

PS: Orele sint aproximate, dar succesiunea scenelor e cea reala. Asa a aratat seara in care mogulii i-au aratat lui Traian Basescu ce inseamna puterea lor conjugata. Puterea de a impune un subiect pe agenda publica.