Deci, au stat zile si nopti, au discutat si ies fiecare cu cite o opinie. PSD, prin Hrebenciuc, vor 7 in studio, multa aglomeratie si doi latrai, Vadim si Gigi, care ii vor asigura linistea candidatului Geoana. Voinescu iese si anunta ca s-au inteles pentru 5 candidati. Nu pentru 7. Iar Duvaz confirma ca sigur va fi Geoana acolo. Ponta anunta ca exista temeri din partea candidatului Basescu. Fara comentarii. Sa citim comunicatul TVR.

Televiziunea Romana, Realitatea TV si Antena 3 au realizat, astazi, 18

noiembrie a.c., un acord cu privire la organizarea unei serii de

dezbateri publice cu toti candidatii la alegerile pentru Presedintia

Romaniei.

Initiativa celor trei televiziuni vine ca urmare a interesului, in

crestere, manifestat de public pentru organizarea de confruntari

directe intre candidati si din dorinta de a sprijini o prezenta la vot

cat mai mare la alegerile prezidentiale.

Dezbaterile se vor organiza cu respectarea prevederilor legale in

vigoare, vor avea loc in studioul TVR si vor fi difuzate concomitent

si pe posturile Realitatea TV si Antena 3.

Moderatorii vor fi desemnati cate unul din partea fiecarei televiziuni

partenere.

Prima serie de dezbateri a fost programata astazi, dupa cum urmeaza:

17:00-18:30 – invitati: Remus Cernea, Ovidiu Iane, Eduard Manole,

Constantin Rotaru, Constantin Ninel Potarca.

19:30-21:30 – invitati: Crin Antonescu, George Becali, Traian

Basescu, Mircea Geoana, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu, Corneliu Vadim

Tudor.

Observatii:

  • si cinci erau multi. Cu sapte in studio nu va iesi decit o harmalaie nedefinita. Lucru preferat de Hrebenciuc si de Alexandru Sassu, se pare. Pentru ca dintre cele doua pareri, PSD sau PDL, TVR a iesit cu un comunicat oficial identic cu dorintele PSD;
  • partea PDL nu a vrut trei moderatori, tot de la Voinescu stim, TVR anunta ca vor fi trei moderatori. 10 insi in platou, dumnezeule!
  • dezbaterea organizata de TVR este clar o antidezbatere. Astept sa vad marele circ care va avea doua efecte decisive: il vor scapa pe Geoana de efectele unei eventuale confruntari directe in care Antonescu si Basescu l-ar fi luat drept sac de box;
  • de cealalta parte, cu nimic din ce dorea PDL in formatul anunatat de TVR, nu m-as mira sa se mai schimbe de zece ori totul pina la ora emisiunii;
  • negociatorul Hrebenciuc a avut ce a vrut: Vadim si Gigi la masa candidatilor tari. Ei vor fi de altfel si cistigatorii dezbaterii… iar Geoana va evada din situatia imposibila in care s-a pus: sa ceara tot timpul dezbateri fara sa le vrea.

Citeste articolul si pe platforma VoxPublica

Costi Rogozanu este unul dintre cei sapte cunoscuti comentatori media care scriu despre modul in care mass-media se comporta in campania electorala prezidentiala.

Va invitam sa semnalati in comentariile dvs. cazuri flagrante de manipulare sau joc incorect in campanie din partea mass-media. In fiecare seara o sa adunam cele mai interesante comentarii intr-un articol separat.