S-a intamplat ieri seara. Am ajuns obosit acasa si din greseala am apasat pe tasta “9″ a telecomenzii si am ramas pe post vreo jumatate de ora. Nu, nu ma intereseaza ultima disputa a Oanei Zavoranu dupa cum nu ma intereseaza nici anchetele senzationale ale lui Dan Diaconescu, nici enigma Elodiei nici altele ca acestea. OTV si Antena 3 sunt posturi la care nu reusesc sa rezist mai mult decat zece secunde, intr-atat mi se par de abjecte, scrie Mihai Damian pe blogul sau.

Dar aseara, pe OTV, s-a transmis in reluare dezbaterea dintre Crin Antonescu si Traian Basescu. Nu putusem sa o vad sambata si tot ceea ce am aflat ulterior despre ea a fost de la Realitatea TV. La Realitatea TV inca reusesc sa ma mai uit, desi uneori nu-mi e deloc usor, credeti-ma. Sambata seara bunaoara a venit Cristian Tudor Popescu si s-a incruntat asa cum face de obicei ca sa combata mai bine. Pe urma cu aerul acela incruntat a cantat un refren de rap (da, da !) si ne-a spus ca cei doi candidati “s-au facut din vorbe”, si “si-au aratat muschii” si ca ce rau ii pare lui ca nu s-a putut uita la Nadal-Djokovic (dl. CT. Popescu este specialist recunoscut si in tenis, a fost copil de mingi la finala aceea de cupa Davis, nu stiati ?). Am fost pe punctul de-a schimba postul, dar am rezistat, chiar voiam sa aflu ceva despre dezbatere. A venit Corina Dragotescu, si pe urma alti moderatori si invitati si toti au vorbit despre un singur lucru: despre disputa intre cei doi despre femei, despre presupusul atac personal al lui Basescu cu referire la fosta sotie a contracandidatului si … cam atat. Totul cu subtitlul scris in majuscule “… se bat pe femei”. Extrasele in diferitele jurnale de stiri s-au rezumat la acelasi pasaj.

… Si uite asa am ajuns sa ma uit la OTV. Si am descoperit o dezbatere totalmente diferita de cea din descrierile respective. Relativ politicoasa, cu atacuri bineinteles, dar alerta si interesanta. Cu un moderator care intreaba, asculta, … modereaza, dar nu dezbate in locul invitatilor (dle. Razvan Dumitrescu !), o placere. Am aflat cu surprindere ca dl. Crin Antonescu sustine alaturi de presedintele actual un sistem de vot uninominal in doua tururi. Spun cu surprindere, fiindca nu-mi amintesc sa-l fi auzit pe dl. Antonescu printre sustinatori in perioada referendumului pe aceasta tema.

Citeste continuarea si comenteaza peblogul lui Mihai Damian.