Premiera in campaniile electorale romanesti, cel putin: dupa o prima confruntare electorala moderata de un posesor de blog (calitatea in care s-a recomandat dl Maruta) avem acum un interviu pe care unul din candidatii l-a dat unui alt blogger, Mirel Axinte, interviu care ajunge stire a televiziunilor de stiri…

De fapt, doar la Realitatea:

“Traian Basescu a aratat, astazi intr-un interviu acordat detinatorului site-ului bleen.ro, ca au aparut, luni, la televizor, doi procurori care au fost eliminati din sistemul de justitie si recuperati de politicieni, aratand ca nu este nicio coincidenta aceasta aparitie in campania electorala. ”

(Realitatea TV)

La Antena 3, in schimb, se preia o declaratie din acelasi interviu, fara sa se pomeneasca un cuvintel despre sursa:

“CSM ar trebui sa-si largeasca componenta pentru a permite includerea in randurile sale a unor reprezentanti ai societatii civile, ca exponenti ai intereselor cetateanului a sustinut marti presedintele Traian Basescu. ”

(Antena 3)

Sper sa vedem astfel de interviuri si de la ceilalti candidati… Dupa sugubetele campanii virale incepute in 2004, mass-media electronica capata un rol mult mai serios in campania de acum.

Citeste articolul si pe blogul lui Doc

Doc este unul dintre cei sapte cunoscuti comentatori media care scriu despre modul in care mass-media se comporta in campania electorala prezidentiala.

Va invitam sa semnalati in comentariile dvs. cazuri flagrante de manipulare sau joc incorect in campanie din partea mass-media. In fiecare seara o sa adunam cele mai interesante comentarii intr-un articol separat.