EBA si Elena Udrea au avut interzis la televizor in timpul campaniei. Dar aseara Udrea a intrat totusi in direct (si nu sub acoperire) la Ora de foc. Iar azi dimineata cind veneam agale spre munca am gasit pe o banca linga Casa Presei un teanc de pliante cu EBA. In care fiica ii ia apararea tatalui si il face varza pe Geoana. Asta face parte din miscarile alea pe care nu le inteleg…

EBA cistiga locul de europarlamentar complet artificial pentru ca a vrut taticul. PDL se chinuie si scoate media de voturi necesara pentru respectiva “independenta”. Si acum ea revine sa-si ajute tatal. Am ris putin. Am fost insa si enervat de tupeu. Nu vad nici un scenariu in care ajutorul fiicei sa fie de folos astfel… Ideea era sa uitam episodul, nu? Pe cine mobilizeaza EBA.

Cam asa arata imaginile. In exterior e fiica si un mesaj: “Nu e usor sa te cheme Basescu. Dar nu tata mi-a stabilit pasii in viata” etc. Semnat: “Candidat independent pentru Parlamentul European. Nu uita ca si tu esti independent cind votezi”. Si stiti ce? S-ar putea sa aiba dreptate: 90% dintre cei care vor merge la vot sint tot atit de independenti cit a fost EBA la alegeri…



EBA 1

In interiorul pliantului se afla o biografie a tatalui si o colectie de lovituri la Geoana, unele din Curentul, altele din presa respectabila:

EBA 2

Interviurile alea care nu conteaza

In tot felul de foite si foicele de provincie s-a dat drumul la un interviu cu Traian Basescu facut de la centru. Bun, o fi o miscare electorala inteligenta care-mi scapa. Dar e un interviu in care pina si Basescu e plicticos: se insira frumos pe puncte absolut toate locurile comune ale campaniei sale, nu cumva sa scape vreunul. Iar cititorii sint cu zecile, maximum cu sutele. Efectul contrar e mult mai puternic…

Daca vreti sa vedeti cum s-a diseminat in tara, cautati acelasi interviu clonat in Jurnalul Vaii Jiului, Sibiul.ro, un site din Bistrita Nasaud, ceva Suceava, evident, in publicatia Crai nou (evident) sau in Vertical. Si in multe altele. Ce rost or avea?

Tupeul lui Rosca de la ASE

Nu pot incheia postarea fara a semnala scrisoarea de-a dreptul nesimtita a rectorului de la ASE. In care Basescu este rugat sa vina la invitatia lui Geoana. Nu pot accepta sa vad politizarea unei megainstitutii de educatie. Explica el ca publicul studentesc nu poate fi manipulat, ca el nu are nici o legatura cu PSD (nu e musai sa fii membru). A se slabi, e o initiativa penibila. Cind stii ca esti foarte legat de Geoana, poti macar sa nu fortezi nota in numele unei, citez, “institutii de prestigiu”.

Citeste articolul si pe platforma Voxpublica.

Costi Rogozanu este unul dintre cei sapte cunoscuti comentatori media care scriu despre modul in care mass-media se comporta in campania electorala prezidentiala.

Va invitam sa semnalati in comentariile dvs. cazuri flagrante de manipulare sau joc incorect in campanie din partea mass-media. In fiecare seara o sa adunam cele mai interesante comentarii intr-un articol separat.