​Progresând constant în ultimii ani, brandul Ford Trucks a urcat serios în topul preferințelor clienților de vehicule comerciale grele, ajungând ca în 2020 să atingă locul 4 din punct de vedere vânzări în acest segment. Mai mult decât atât, în categoria vehicule de construcții și vehicule municipale, Ford Trucks a reușit să ajungă lider de piață, poziție pe care și-a menținut-o în ultimii doi ani.

Ford Trucks a ales ca partener de monitorizare flote compania Viasat SystemsFoto: VIASAT SYSTEMS

Un element important al acestui succes înregistrat într-o perioadă scurtă de timp, e reprezentat de parteneriatele de lungă durată pe care Ford Trucks le-a stabilit cu branduri ce împărtășesc valori similare. Astfel, încă de la intrarea pe piața din România în 2017, Ford Trucks a ales ca partener de monitorizare flote compania Viasat Systems: toate camioanele Ford Trucks comericalizate pe piața românească includ standard un abonament pe doi ani la sistemul de management de flotă (GPS) ViaTrack, produs de Viasat.

Serviciile telematice au devenit în ultimii ani indispensabile atât pentru urmărirea și planificarea activităților, cât și pentru optimizarea costurilor și a programului de lucru al vehiculelor, iar reducerea costurilor de întreținere a flotelor operaționale se poate face utilizând programe de gestiune care să permită vizualizarea sintetica a datelor (cheltuieli de întreținere, atenționări pentru revizii, schimb anvelope, asigurări). Un program de fleet management cum este ViaTrack, permite alocarea în curse ținând cont de disponibilitatea mașinii sau șoferului, urmărindu-se în primul rând sincronizarea cât mai bună între comenzi (rutele de parcurs) și disponibilitatea parcului auto, dar și optimizarea rutelor, stilul de condus, mentenanța susținută a vehiculelor.

“Acoperind sectoare industriale importante cum ar fi: salubritatea, transportul de mărfuri intern și internațional, construcțiile și logistica, aplicația ViaTrack ajută utilizatorul să-și optimizeze planificarea activității, astfel încât să poată deține controlul atât asupra resurselor materiale, cât și umane. Având o abordare orientată spre client, imediat după livrarea fiecărui camion Ford echipa de vânzări Viasat Systems contactează departamentul de transport sau dispecerat al clientului pentru un training dedicat, asigurându-se că accesarea aplicației este facilă, iar datele raportate răspund specificului de activitate.

Clienții pot urmări astfel în timp real, pe website sau prin intermediul aplicației mobile, localizarea camionului, ruta parcursă, starea vehiculului, dacă acesta circulă sau staționează, viteza de deplasare, kilometrajul sau pot avea acces la datele FMS (consum de carburant ars la injectoare, stil de conducere șofer, regim de funcționare motor). Această modalitate de lucru ne permite să identificăm optimizări ale rapoartelor periodice, dezvoltări ulterioare de soft impuse de specificul activității, precum și stabilirea unui mod de lucru personalizat pentru fiecare client.

Încrederea pe care Ford Trucks ne-a acordat-o prin alegerea soluțiilor telematice Viasat Systems, ne bucură, deoarece confirmă calitatea produselor noastre, dar în același timp ne și motivează să căutăm permanent soluții mai bune și mai eficiente care să corespundă exigențelor unei piețe extrem de dinamice", declară Răzvan Preoteasa, Director Comercial Viasat Systems.

Pentru mai multe detalii despre parteneriatele și serviciile Viasat Systems, intră pe viasatsystems.ro si ford-trucks.ro.