Articol susţinut de VIASAT SYSTEMS

Hei, unde mi-a dispărut mașina? Despre furtul de autoturisme și recuperarea lor cu ajutorul tehnologiei

de     Smile Media
Luni, 7 septembrie 2020, 9:50 Managementul flotei auto


Despre furtul de autoturisme și recuperarea lor cu ajutorul tehnologiei
Foto: Viasat Group
​Într-un raport publicat în acest an de Poliția Italiană se observa o reducere a numărului de mașini furate în 2019 raportat la anii anteriori. În ceea ce privește autovehiculele mici, au fost furate 95403 vehicule (comparativ cu 105 mii în 2018). Veștile bune se opresc însă aici, căci în ceea ce privește numărul mașinilor recuperate, doar 34198 au mai fost găsite (circa 36% din total). Urma celorlalte mașini dispărute a fost definitiv pierdută, făcând imposibilă recuperarea acestora. Situația este relativ similară și în privința mașinilor de transport marfă: în 2019 au fost furate 1429 de tiruri, comparativ cu peste 3000 în 2018, o reducere de circa 42%. Cu toate acestea, procentual numărul mașinilor recuperate rămâne constant de la an la an: doar 47% au fost găsite în 2019, comparativ cu 40% în 2018.

Altfel spus, în ciuda îmbunătățirii situației în ceea ce privește furturile, un număr impresionant de mașini și bunuri transportate de acestea dispar într-un mod îngrijorător fără a mai fi recuperate, producând prejudicii imense atât persoanelor fizice, cât și companiilor.

Dar ajunge cu veștile rele. Una din cauzele care au contribuit decisiv la reducerea numărului de furturi este apelul la tehnologie de ultimă oră pentru monitorizarea vehiculelor. La nivel internațional, tot mai multe companii apelează la serviciile telematice: după noile estimări, până în 2021 cel puțin o treime din vehiculele de transport marfă vor fi active din punctul de vedere al asistenței prin satelit, dând posibilitatea ca acestea să fie urmărite și localizate în timp real la orice oră din zi și din noapte. Prin noile soluții de securitate puse la punct de Viasat, există posibilitatea de a genera alarme automate ce pot fi folosite pentru a repera deplasări neautorizate ale vehiculelor, deschideri nedorite ale portierelor sau compartimentelor de depozitare. Mai mult chiar, pot fi oferite notificări în cazul ieșirii mașinii de pe ruta predefinită de mers și alarme de panică pentru cazurile excepționale în care conducătorul vehiculului este luat prin surprindere de un atacator. Tehnologia avansează cu pași atât de rapizi, încât există inclusiv posibilitatea de a împiedica de la bun început pornirea mașinii în cazul în care nu este identificat șoferul desemnat al acesteia și apelarea forțelor de intervenție acolo unde este cazul. Chiar și în cazul extrem al unui furt, datorită tehnologiei telematice prin satelit, există un număr semnificativ de mașini ce sunt reperate și recuperate imediat după producerea nefericitului incident (de cele mai multe ori în maxim 30 de minute).Nu este o întâmplare că Viasat Group e membru deplin al TAPA EMEA, asociație recunoscută la nivel internațional pentru lupta dusă împotriva infracțiunilor legate de mărfuri. Prin parteneriatul său cu TAPA, Viasat oferă garanția conformității în privința securității transportului de marfă și în același timp consilierea și suportul tehnic necesare pentru obținerea certificării TAPA.

Garantarea adoptării celor mai moderne și eficiente măsuri de siguranță atât pentru mărfurile transportate, cât și pentru cele depozitate sunt exemplul perfect privitor la avansul tehnologic înregistrat de soluțiile de securitate Viasat.
Pentru servicii complementare de management flote, alte pachete sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems sau solicită ofertă personalizată la sales@viasatonline.ro.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4345 vizualizari

  • +3 (9 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 7 septembrie 2020, 10:16)

    [anonim]Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by