​Mai mult ca niciodată, tema poluării în marile orașe a devenit un subiect de interes major din momentul apariției rapoartelor care indicau o incidență crescută a cazurilor de îmbolnăvire cu COVID19 în metropolele cu grad de poluare mai ridicat. În aceeași măsură, interdicțiile impuse în perioada de stare de urgență au dus la reduceri fără precedent a gradului de poluare peste tot în lume, confirmând valorile mari de poluare asociate unui trafic intens.

Despre un trafic mai bun și un aer mai curatFoto: VIASAT SYSTEMS

Dar care ar fi soluția pentru a putea respira un aer mai curat, fără a fi nevoiți să părăsim marile aglomerări urbane sau fără a renunța la confortul dat de transportul comod al perioadei moderne? Cu siguranță, folosirea mijloacelor de transport alternative autoturismelor (fie ele biciclete, scutere electrice sau trotinete), poate ajuta foarte mult, dar cum rămâne cu tot ceea ce înseamnă afaceri desfășurate în marile orașe: putem avea comerț sau construcții fără vehicule și utilaje de mare tonaj? Cum rezolvăm problemele distribuției, salubrizării sau transportului în comun?

Cum încercarea găsirii unei soluții ultime și definitive nu dă întotdeauna cele mai bune roade, putem veni cu soluții ce ar putea aduce beneficii imediate și vizibile pe termen scurt și mediu. Iar una dintre aceste soluții este aceea a monitorizării extinse a parcurilor auto, fie publice sau private. Altfel spus, dacă mai multe companii ar apela la soluții de monitorizare a flotelor auto precum cele oferite de Viasat, cu siguranță atât firmele cât și publicul larg ar resimți rapid îmbunătățiri semnificative. Reducerea timpului petrecut în trafic, fluidizarea traficului în perioade de vârf, optimizarea rutelor de transport sunt toate importante în reducerea poluării în marile orașe.

Dacă pentru companii un serviciu de management al flotei auto cum este ViaTrackînseamnă reducerea substanțială a numărului de kilometri parcurși (cu toate avantajele ce decurg de aici – consum mai scăzut de combustibil, reducerea erodării autoturismelor, reducerea costului de întreținere și asigurare), pentru omul obișnuit înseamnă un oraș mai curat datorită unui trafic mai fluid.

Iată un exemplu elocvent în care toată lumea câștigă – atunci când apelând la tehnologia de ultimă oră adusă de aplicația ViaTrack, atât afacerile devin mai eficiente, cât și traficul și poluarea sunt mai scăzute. O asemenea soluție vine cu un cost redus și poate fi adaptată pentru orice tip de flotă auto, indiferent de numărul sau tipul de vehicule din care este alcătuită.ViaTrackeste adaptată și actualizată periodic, astfel încât să corespundă flotelor auto mici și medii (vânzări, distribuție, servicii), dar și flotelor de volum (transport intern și internațional, distribuție, construcții, salubritate). În plus, serviciul poate fi personalizat, în funcție de necesitățile fiecărei companii.

Eficiența unei soluții de monitorizare auto poate fi remarcată încă din primele săptămâni de utilizare, informații precum disponibilitatea mașinilor sau timpul necesar pentru atingerea unei destinații, precum și rapoarte complexe privind consumul de combustibil pe diverse perioade de timp sau stilul de condus al anumitor șoferi, putând fi accesate instant direct de pe computer sau telefonul mobil.

Parte a Viasat Group, una dintre companiile de top din domeniul telematic la nivel internațional, cu peste 700.000 de dispozitive instalate pe vehicule din toată Europa, Viasat System are posibilitatea de a oferi cele mai bune soluții pentru antreprenorii și companiile ce-și desfășoară activitatea în România. Pentru servicii complementare de management flote, alte pachete sau informații despre compania dezvoltatoare, află mai mult vizitând Viasat Systems sau solicită ofertă personalizată la sales@viasatonline.ro.