Cartierele Militari, Drumul Taberei, Colentina, Crangasi, Uranus si zona Obor sunt locurile din Capitala cu cei mai multi caini maidanezi, o arata analiza spatiala realizata pe baza hartii interactive in care cititorii HotNews.ro au adaugat zonele cu caini comunitari. In total, in doua zile in care serviciul interactiv a fost deschis pentru editare, cititorii HotNews.ro au raportat peste 13.000 de maidanezi in mai toate cartierele Capitalei. Cand vine vorba de sectoare, cei mai multi caini fara stapan au fost raportati in Sectorul 6, aproape de trei ori mai multi decat in Sectoarele 1,3 si 4.

  • Vezi in articol cum arata dispunerea in spatiu pe harta Capitalei a maidanezilor raportati de cititori si cati caini comunitari traiesc in imediata apropiere a scolilor generale din Bucuresti

Pe 17 septembrie HotNews.ro a propus cititorilor un serviciu interactiv prin care utilizatorii pot amplasa pe harta Capitalei detalii despre zonele si locurile unde sunt caini maidanezi.

Serviciul a fost pastrat activ timp de aproape doua zile, iar in urma moderarii si a eliminarii postarilor multiple sau incomplete s-au adunat pe harta peste 1.400 de inregistrari doar in Capitala.

In total, pe baza insumarii datelor venite de la cititori, au fost raportati peste 13.000 de caini comunitari.

Pe baza informatiilor primite de la cititori, HotNews.ro a intocmit acum o analiza spatiala si a determinat zonele cu cea mai mare densitate de maidanezi raportati.

Astfel, dupa cum se poate vedea in aplicatia interactiva de mai jos, zonele cele mai populate de maidanezi sunt: Militari, Drumul Taberei, Colentina, Obor, Crangasi si Uranus.

In ceea ce priveste situatia pe sectoare, cei mai multi caini - peste 4.400 - au fost raportati in Sectorul 6, in timp ce la capatul opus al topului, in sectorul 1, au fost raportati 1.550.

Tot pe baza informatiilor primte de la cititori, folosind o baza de date cu scolile generale din Bucuresti, HotNews.ro si ESRI Romania au determinat numarul de maidanezi raportati a fi in apropierea scolilor generale (pe o raza de 150 m).

NOTA: Harta, aplicatiile interactive si analizele rezultate, desi nu reprezinta un experiment "exact" dublat de verificari in teren, contureaza totusi o imagine cu zonele afectate de maidanezi si poate reprezenta o unealta pentru autoritati prin care sa repereze locurile cu caini fara stapan.

Potrivit unui raspuns al Primariei Capitalei primit in urma unei solicitari facute de HotNews.ro, in Bucuresti sunt 64.704 caini comunitari, cifra rezultand in urma unei numaratori partiale facute de ASPA, in septembrie 2012.

Cu toate acestea, autoritatile din Capitala nu au prezentat o harta sau o situatie exacta cu locurile/zonele unde sunt cainii comunitari si, de-a lungul timpului, nu a lansat vreun serviciu prin care cetatenii sa poata raporta online zonele cu maidanezi.

Analiza Interactiva - Harta zonelor cu maidanezi din Capitala

  • Da click pe elementele de pe harti pentru detalii. Deschide meniul Legend pentru a consulta legenda fiecarei harti.
  • Folositi functia zoom pentru a vedea mai indeaproape zonele sau elementele.

Vizualizare harta mai mare

Vizualizare harta mai mare

Citeste si:

---

Vezi mai multe harti si aplicatii interactive pe Portalul de Harti HotNews.ro