Poliția din sud-estul Spaniei a arestat doi bărbați pe care îi acuză că au furat o statuetă cu pruncul Iisus dintr-o scenă a nativității locală și că au cerut pe TikTok o răscumpărare pentru returnarea acesteia, relatează Reuters.

Scena nativitatii din Alicante in 2021Foto: JOSE JORDAN / AFP / Profimedia

Bărbații, doi tineri în vârstă de 19 și 21 de ani, au publicat pe TikTok o înregistrare video în care se descriu drept „răpitorii”, cerând o răscumpărare de 2.000 de euro din partea poliției din Sant Vicent del Raspeig, o suburbie a orașului Alicante.

Cei doi bărbați i-au acuzat pe polițiști că „nu au avut grijă” de figurina cu pruncul Iisus. Înregistrarea video publicată de răpitori a arătat un bărbat cu fața pixelată care a părut să ridice statueta de pe pământ, punând-o în portbagajul unei mașini.

Cei doi tineri s-ar fi speriat după ce fapta lor s-a viralizat pe rețelele de socializare

Primăria locală a declarat într-un comunicat de presă remis luni că tinerii arestați și-au recunoscut fapta după ce au fost duși la secția de poliție pentru interogări.

Pachi Pascual, primarul din Sant Vicent del Raspeig, a precizat că figurina a fost descoperită duminică seara lângă un tomberon de pe o stradă aflată în apropierea scenei nativității de unde ea a fost furată. Oficialul local a speculat că tinerii s-au speriat după ce înregistrarea video pe care au publicat-o s-a viralizat pe rețelele de socializare.

Figurina a fost pusă înapoi la locul ei luni dimineața.

Carlos Sanchez, reprezentantul guvernului spaniol în Alicante, a declarat că incidentul a fost „foarte nefericit fiindcă nu a fost deloc amuzant”.