O rochie de seară purtată de prințesa Diana a fost vândută la o licitație pentru suma de 1,1 milioane de dolari, de 11 ori mai mult decât estimările, totodată un nou record pentru o rochie a iubitei prințese care a murit în mod tragic în 1997, relatează Reuters.

Printesa Diana in 1985Foto: Tony Henshaw / Alamy / Profimedia Images

Diana a purtat pentru prima dată această rochie cu albastru și negru creată de designerul Jacques Azagury la Florența, în timpul unei vizite din 1985 în orașul italian. Ea a fost de asemenea fotografiată în timp ce a purtat-o un an mai târziu într-o vizită la Vancouver, potrivit casei de licitații Julien's Auction din Los Angeles.

Casa de licitații a anunțat că rochia și o ilustrație pereche au fost vândute duminică pentru 1.148.000 de dolari în condițiile în care prețul de pornire era stabilit la 100.000 de dolari.

Rochia vândută pentru suma record, în centrul imaginii (FOTO: Valerie Macon / AFP / Profimedia Images)

„Julien's deține acum noul record mondial pentru cea mai scumpă rochie purtată de prințesa Diana care a fost vândută vreodată la o licitație”, a notat casa de licitații într-un comunicat de presă, amintind că recordul anterior în acest sens a fost de 604.800 de dolari.

Rochia a fost vândută în cadrul unei licitații numite „Legendele Hollywood-ului” de către Julien's Auctions și Turner Classic Movies (TCM), în cadrul acesteia fiind oferite mai multe obiecte inedite.

O bluză roz purtată de prințesa Diana în 1981 pentru portretul ei oficial de logodnă cu prințul Charles a fost adjudecată de asemenea cu suma de 381.000 de dolari, de aproape 5 ori prețul de pornire.