Personajele din franciza Disney „Frozen” pot fi vizitate într-o zonă tematică, care s-a deschis pe 20 noiembrie, pe o insulă subtropicală din Asia.

World of Frozen - Disney LandFoto: Vernon Yuen/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Noua zonă din Disneyland Hong Kong aduce la viață regatul fictiv Arendelle, pe Insula Lantau. Elementele precum Muntele Nordului, Palatul de Gheață a Elsei, fântâna de gheață cu vârful în formă de fulg de zăpadă și turnul cu ceas sunt atracțiile principale ale zonei.

World of Frozen include alte două atracții care îi va încânta pe fanii filmului Disney:

  • Wandering Oaken’s Sliding Sleighs - montagne-russe de mare viteză care îi plimbă pe vizitatori pe lângă Castelul Arendelle;
  • Frozen Ever After - o plimbare cu barca, alături de Anna, Elsa, Kristoff, Marshmallow, renul Sven, Olaf și trollul Pabbie. Pe timpul plimbării, personajele cântă melodii celebre ale francizei, precum „Do you want to build a snowman?”, „Let it go”, „For the first time in forever”.

Elementele de arhitectură și design din „parcul de gheață” sunt inspirate din Norvegia, sursa de inspirație și a filmelor. Inginerii de la Disney au lucrat mai mult de trei ani la conceptul și designul World of Frozen.

Elsa, Anna și Kristoff se vor plimba printre participanți și vor interacționa cu aceștia. Michael Moriarty, directorul general al Disneyland Hong Kong, a numit World of Frozen „cea mai imersivă atracție pe care a construit-o vreodată”, potrivit CNN.

Decizia de a construi World of Frozen la Hong Kong a fost susținută de elementele naturale ale Insulei Lantau, dar și interesul regional pentru filmele de animație.

„Cred că, atunci când te uiți la spațiul frumos pe care îl avem, cu capacitatea noastră de a crea munți care se îmbină cu Munții Lantau și peisajul, pentru a crea un mediu specific și unic, cred că a fost o decizie ușoară că Hong Kong ar trebui să fie primul”, a declarat Michael Moriarty la deschidere, conform CNN.

Pe timpul nopții, World of Frozen strălucește cu „Magia de Gheață” a Elsei, iar Palatul de Gheață, Castelul Arendelle și fântâna se luminează în albastru „înghețat”.

Un bilet pentru Disneyland Hong Kong include accesul la World of Frozen, însă organizatorii au introdus o serie de patru noi designuri de bilete tematice cu Anna, Elsa, Kristoff și Olaf.

Va exista „Frozen 3”?

Bob Iger, CEO-ul Disney, a declarat într-un interviu de joi că „Frozen 3 este în lucru şi s-ar putea să existe şi Frozen 4”.

„Nu am prea multe de spus despre aceste filme în acest moment, dar Jennifer Lee, care a creat Frozen şi Frozen 2, lucrează din greu împreună cu echipa ei de la Disney Animation nu la una, ci la două poveşti”, precizează șeful companiei într-un interviu din emisiunea Good Morning America, citat de News.ro.

Filmele „Frozen” sunt unele dintre cele mai de succes din istoria Disney.

Franciza a deputat cu primul film în 2013, urmat de „Frozen 2” la distanță de șase ani.

Primul film „Frozen” a primit Oscarul pentru Cel mai bun film de animație în anul 2014.