Actorul american Patrick Dempsey, cunoscut publicului din serialul „Grey's Anatomy”, a fost desemnat marţi de revista People „cel mai sexy bărbat în viaţă” în anul 2023, relatează agenția Reuters, citată de Agerpres.

Patrick DempseyFoto: American Broadcasting Companies / AFP / Profimedia Images

Dempsey, în vârstă de 57 de ani, a declarat că a fost „complet şocat”' când a auzit vestea şi a crezut că este o glumă. „Întotdeauna am fost domnişoara de onoare”, a comentat acesta.

Actorul a mărturisit că este bucuros şi că ego-ul său se simte măgulit, precizând că, în acelaşi timp, această recunoaştere îi oferă oportunitatea de a „o folosi pentru ceva pozitiv”, potrivit articolului de copertă al revistei People.

Popularitatea lui Dempsey a crescut în lungul anilor, de la interpretarea neurochirurgului Derek „McDreamy” Shepherd în circa 250 de episoade ale serialului Grey's Anatomy la cea a unui prinţ al zilelor noastre în musicalul Enchanted din 2007.

În ianuarie, Dempsey va putea fi văzut în filmul biografic Ferrari, regizat de Michael Mann, în care va juca rolul pilotului italian de Formula 1 Piero Taruffi. Din distribuţie mai fac parte Adam Driver şi Penelope Cruz. Driver îl va juca pe legendarul Enzo Ferrari în filmul ce apare în cinematografe în data de 5 ianuarie.

Anul trecut revista People l-a desemnat pe actorul american Chris Evans, cunoscut pentru rolul lui „Captain America”, drept „cel mai sexy bărbat în viață”.