O angajată a obținut plata a 37.000 de lire sterline după ce șeful ei i-a spus că a folosit menopauza ca „scuză pentru tot”, relatează BBC.

menopauzaFoto: Illia Uriadnikov / Alamy / Alamy / Profimedia

Karen Farquharson, în vârstă de 49 de ani, a spus că i s-a spus să înceapă să muncească după ce a lipsit de la muncă din cauza simptomelor ei.

Jim Clark, directorul general al Thistle Marine, din Peterhead, Aberdeenshire, ar fi minimizat durerea pe care o simțea femeia, iar Farquharson nu a mai suportat stresul și a demisionat de la firma de inginerie.

Ea a dat în judecată cu succes compania pentru concediere abuzivă și hărțuire.

Farquharson lucra pentru Thistle Marine, companie care oferă servicii în industria petrolieră și pescuit, din 1995 și câștiga 38.000 de lire sterline pe an înainte de a demisiona.

Ea și-a descris șeful în vârstă de 72 de ani drept un „dinozaur” care nu înțelege schimbările dintr-un loc modern de muncă.

„Cunosc această companie de 27 de ani și m-au tratat ca pe un gunoi”, a spus Karen Farquharson.

„Domnului Clark, nu-i plăcea schimbarea. Nu-i plăcea să fie provocat. Nu este în ritm cu vremurile. Am încercat să explic unele probleme în ceea ce privește ce poți spune și ce nu poți spune și pur și simplu a ignorat”, a spus fosta șefă de birou.

Clark a acuzat-o pe Farquharson că „venea” doar atunci când avea ea chef și că a „ura” oamenii care nu vin la muncă.

Clark se referea adesea la angajații care anunțau că sunt bolnavi că sunt prea emoționali și se simt ofensați prea ușor.

În august 2021, Farquharson le-a spus angajatorilor din subordinea sa că a intrat la menopauză și că se confruntă cu o serie de „simptome grave”.

Compania a plătit pentru ca ea să aibă o evaluare privată a stării ei de sănătate.

Pe lângă sângerări care pot apărea după menopauză, ea suferea de anxietate, lipsa puterii de concentrare și brain fog (ceață mentală).